08. 03. 2018.

Budimo partneri u organizaciji ovogodišnje manifestacije Noć knjige

Hrvatska udruga školskih knjižničara partner je u organizaciji ovogodišnje manifestacije Noć knjige. Rezultat je to namjere organizatora da ovogodišnjim izdanjem ove poznate manifestacije skrene naročitu pozornost javnosti na ulogu i značaj školskih knjižnica u razvoju čitalačkih navika mladih. Pozivamo sve školske knjižničare da se raznolikim programima uključe u Noć knjige i zorno pokažu da budućnost knjige zaista možemo čekati – BEZ PANIKE!

 

Pozivamo vas da u ovogodišnjim programima Noći knjige posebnu pozornost posvetite temi “BUDUĆNOST KNJIGE”. Kada razmišljamo o BUDUĆNOSTI, pitanje KNJIGE I ČITANJA povezujemo sa znanošću, izumima, inovacijama, znanstvenom fantastikom, novim formatima i tehnologijama. Zanima nas kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče (društvene mreže)… a kada su djeca u pitanju, možemo istraživati što sve može mašta te kako znanost i književnost surađuju u stvaranju nove slike svijeta. Osobito nas zanima na koji način djeca vide budućnost knjige te kako bi mogla izgledati knjiga koju bi budući Zemljani željeli čitati.

Bez panike! – knjiga ima budućnost! Vrlo skoro poboljšat ćemo podatke o navikama čitanja u Hrvatskoj, i ne brinemo se kako će nam izgledati sutrašnjica jer će se i nove generacije koje dolaze, ili koje tek odrastaju, povezati s knjigom. Uvjereni smo u to, a ako će se to možda događati na drugačiji način od onog kojeg poznajemo – to je najmanji problem. Štoviše, to je izazov. 🙂

Sudjelujte i prijavite programe na: https://prijava.nocknjige.hr

Leave a Reply