02. 05. 2023.

Deveta Knjižna booka

 

Poštovani i dragi ljubitelji knjige i čitanja,

javljamo vam da će se deveta po redu Knjižna booka održati 24. svibnja s početkom u 12 sati u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu!

O programu i sudionicima

Svečanost knjige i čitanja, ove godine posvećena 150. obljetnici rođenja Dinka Šimunovića, održat će se 24. svibnja, prijava sudionika započinje u 11:30, a predviđeno trajanje programa je do 15 sati.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za dva naša ovogodišnja natječaja: literarni natječaj Umjetna ili uvjetna inteligencija (u suradnji s Noći knjige) i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! (u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije).

Nagrade i pohvale učenicima i mentorima koje ne bude moguće dodijeliti uživo, bit će poslane poštom.

Sve vas koji ste bili vrijedni ove godine i sa svojim ste učenicima pripremili neki program koji biste rado s nama podijelili na bilo koji način: nastupom uživo, radovima na izložbi, snimkom nastupa, audio i/ili videosnimkom, molimo ispunite Tablicu za prijavu sudjelovanja do 11. svibnja kako bismo mogli na vrijeme složiti program. Niti jedna točka ne može trajati duže od 5 minuta! Možete prijaviti i peteročlanu ekipu za književni kviz osnovnih ili srednjih škola (potrebne su bar tri ekipe kako bi se učenici mogli natjecati).

Načini sudjelovanja

Sudionike programa koji mogu doći na Knjižnu booku molimo da popune obrazac Prijava − Knjižna booka 2023. do 11. svibnja.

Cijeli program bit će snimljen, a dobitnici nagrada i svi oni koji ne mogu sudjelovati u programu uživo, mogu svoje priloge snimiti i poslati na e-adresu knjizna.booka@husk.hr do 13. svibnja. Materijal treba snimiti u rezoluciji 1920 x 1080 (u omjeru 16:9), tj. FHD ili Full HD. Većina mobitela trebala bi imati tu opciju (poželjno 30 FPS, ali nije nužno).

Snimljeni materijal bit će uvršten u program svečanosti.

Bilo bi odlično kad biste snimili i poslali snimku i nastupa koji planirate izvesti uživo kako bi nam bilo lakše planirati program i konferansu.

Molimo Vas da za učenike koji na bilo koji način sudjeluju u našoj svečanosti knjige i čitanja dobijete popisane suglasnosti.

Dopis ravnateljima – Knjižna booka 2023.

Organizacijski odbor Knjižne booke
Vanja Jurilj, Bojana Beata Doko, Jadranka Jurić, Anica Tkalčević, Jerko Stare i Goranka Braim Vlahović

Odgovori