09. 06. 2017.

Dobitnici nagrada 2. državnog natječaja HUŠK-a podružnica OBŽ i VSŽ „Stvarajmo eKreativno“!

Već drugu godinu za redom Podružnice HUŠK-a Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije provode državni projekt „Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici“. Projektom se naglašava važnost razvoja kreativnosti i korištenje web alata kod izrade prezentacija projekata inspiriranih knjigom i čitanjem.

Unutar projekta, povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, u listopadu 2016. g. raspisan je natječaj „Stvarajmo eKreativno!“, gdje su školski knjižničari pozvani da sudjeluju u jednoj od četiri kategorija:

 1. Kreativna prezentacija projekta (sadržajna i kreativna prezentacija nekog školskog projekta)
 2. 2. Strip (izrada stripa prema vlastitoj priči ili pjesmi)
 3. Audiovizualna slikovnica (osmišljavanje i izrada vlastite slikovnice)
 4. 4. Interaktivna priča (kreativan originalan uradak koji zahtjeva interaktivan pristup pri korištenju)

U projektu se ističe značaj međupredmetnog povezivanja u školskoj knjižnici, poticanje informacijske pismenosti, kritičnosti , kreativnosti i stvaralačko-procesnog učenja. Također se naglašava važnost čitanja, ali i kreiranje učeničkih uradaka inspiriranih pisanjem i čitanjem.

Odabir radova za dodjelu nagrada provela je prosudbena komisija te svečano proglasila prvonagrađene na svečanoj dodjeli nagrada, 10. svibnja 2017. u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu.

Ovogodišnji nagrađeni radovi po kategorijama su:

 • Božićna čarolija, OŠ „Srdoči“, Rijeka (mentorica Leona Lempl);
 • Bregovska pita, OŠ Koprivnički Bregi, Korivnički Bregi (mentorica Dijana Pleadin);
 • Harry Pitter, OŠ Vladimir Nazor, Čepin (mentorica Sanja Adašević);
 • Pustolovina Binermanna i Sechestera, OŠ Andrije Palmovića, Rasinja (mentorica Sunčica Vuljak).

Nagrade za ovogodišnji projekt sponzorirali su Školska knjiga i Zagrebačka stvarnost. U organizaciji su projekta sudjelovali Nataša Mesić Muharemi, Marija Purgar, Dubravka Pađen Farkaš i Tihomir Dunđerović a voditeljica projekta je Irena Bando.

Opširno o cjelokupnom projektu kao i mogućnost pregledavanja nagrađenih i svih pristiglih radova može se pogledati na službenoj stranici projekta http://stvarajmoekreativno.weebly.com/.

Osijek, 6.lipnja 2017.

Voditeljica projekta Irena Bando

One response to “Dobitnici nagrada 2. državnog natječaja HUŠK-a podružnica OBŽ i VSŽ „Stvarajmo eKreativno“!”

 1. Best Editing Service

  The amount of written content has been growing exponentially recently, and it’s no wonder. For students, writing is an inseparable part of college and university assignments; for businesses, online publishing is a way to reach customers. The need for…

Leave a Reply