11. 11. 2017.

Dodjela nagrade Knjigodar 2017.

 

Svečanost dodjele knjiga prikupljenih u akciji Knjigodar održana je 10. 11. 2017 u 14 sati na otvorenoj pozornici 6. paviljona Zagrebačkog Velesajma. Dobitnica ovogodišnje akcije je Školska knjižnica Osnovne škole Ernestinovo.

Darovane knjige preuzeli su školska knjižničarka Tihana Pavić Varga i ravnatelj Damir Škrlec, a svečanoj dodjeli prikupljenih knjiga prisustvovali su predstavnici organizatora akcije, Hrvatske udruge školskih knjižničara, Interlibera i Zajednice nakladnika i knjižara, kao i predstavnici nakladničkih kuća koje su se odazvale akciji: Naklada Ljevak, Alfa, Školska knjiga, Zagrebačka stvarnost, Jesenski i Turk, Katarina Zrinski, Alka Script, Naklada Dominović, Mozaik knjiga, Znanje, Lektire, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Kašmir promet, VBZ, Matica hrvatska i Ibis grafika.
Uz potporu tvrtke-partnera Point d.o.o. iz Varaždina dodijeljena je i utješna nagrada – program za vođenje knjižnica Metelwin dodijeljen je Školskoj knjižnici Osnovne škole Zadarski otoci.

Smatramo da je ovogodišnja akcija postigla nekoliko ciljeva: senzibilizirala je javnost o značaju školskih knjižnica, potaknula na zajedničku akciju knjižničare i nakladnike, i najvažnije od svega – pomogla je jednoj školskoj knjižnici u obnovi knjižnog fonda! Dodatno, omogućena je drugoj školskoj knjižnici informatizacija stručnoga rada, kao jedan od preduvjeta za kvalitetan rad.

Vjerujemo i da će našim angažmanom i ustrajavanjem na primjeni zakonskih obaveza financiranja školskih knjižnica od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i osnivača škola, prestati potreba za ovakvim akcijama.

Do ispunjenja tih uvjeta, nastavit ćemo pomagati školskim knjižnicama kojima je to najpotrebnije!

Obrazloženje Povjerenstva za dodjelu Knjigodara

Odjeci naše akcije:

http://os-ernestinovo.skole.hr/?news_id=346

http://www.glas-slavonije.hr/348635/3/450-knjiga-ne-bismo-sami-mogli-kupiti-sljedecih-150-godina?fb_comment_id=1423970621033933_1424792637618398

Hrvatska čita! Zašto je 40. jubilarni Interliber bio ove godine bolji od svih prethodnih?

 

Zahvala knjižničarke Tihane Pavić Varga

Zahvala knjižničarke Mišele Nežić iz OŠ Zadarski otoci

Slavko Kozina iz nakladničke kuće Naša djeca kao model za promociju Knjigodara

Leave a Reply