01. 02. 2021.

Hrvatski radio, treći program – Okrugli stol ponedjeljkom

U emisiji Okrugli stol ponedjeljkom 8. veljače od 15.15 do 16 sati govorit će se o novim izazovima, teretima i odgovornosti s kojom se nosi odgojno-obrazovni sustav u svijetu i u Hrvatskoj, posebno u uvjetima pandemije korona virusa i potresa koji su u ožujku i prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine pogodili Zagreb i mnoga mjesta Sisačko-moslavačke županije.

Iako se često ističe kako je ovo doba pandemije i infodemije, bez oklijevanja možemo reći kako je ovo i posebno izazovno doba prilagodbe djelatnika u odgoju i obrazovanju novim radnim uvjetima s učenicima koji su im povjereni na različitim razinama.

O važnoj ulozi učitelja i profesora u doba krize i novih izazova, ali i svih djelatnika u odgoju i obrazovanju u nađem društvu, o tome kako će se buduće učiteljice i učitelji pripremati za rad u novim uvjetima tijekom studija, o tome što doista rade svakog dana u učionicama i knjižnicama diljem Hrvatske, u Okruglom stolu ponedjeljkom govore: dr. sc. Siniša Opić, profesor i dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Dubovečak, profesorica hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i Goranka Braim Vlahović, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i knjižničarka u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici.

Autor i voditelj emisije: dr. Danijel Labaš
Urednik emisije: Željko Rogošić

Radio uživo
Snimka emisije

 

Odgovori