27. 06. 2019.

IASL 2019. – povoljnija kotizacija za sudionike iz Hrvatske do kraja rujna!

 

Za školske knjižničare i ostale zainteresirane sudionike iz Hrvatske produženo je trajanje povoljnije cijene kotizacije za Svjetski kongres školskih knjižničara u Dubrovniku do 30. rujna 2019. godine.

Do sada su se za sudjelovanje na Kongresu prijavili sudionici iz 42 zemlje svijeta. Mi bismo željeli da na njemu bude prisutno što više školskih knjižničara iz Hrvatske. Smatramo da to svojim zalaganjem u unaprjeđenju obrazovnoga sustava zaslužuju, a sigurni smo da će dobivenim spoznajama i iskustvom stečenim na jednom ovako sadržajno bogatom skupu to ubuduće moći činiti još bolje, svakako motiviranije!

Podsjećamo, Hrvatska je domaćin 48. Svjetskog kongresa školskih knjižničara i 23. Međunarodnog istraživačkog foruma o školskome knjižničarstvu koji će se od 21. do 25. listopada ove godine održati u Dubrovniku. Naziv kongresa je Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice (Convergence –Empowering – Transformation: School Libraries).

Organizatori Kongresa su: Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Pokrovitelji Kongresa su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo kulture.

Ovaj skup bit će i centralna svjetska i državna proslava Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica 2019. godine.

Na Kongresu će biti održano preko 80 znanstvenih i stručnih izlaganja, radionica i prezentacija. Govornici su nam najstručniji, najpoznatiji i najiskusniji poznavatelji teorije i prakse školskoga knjižničarstva iz cijeloga svijeta. To je stručni skup koji, ne samo prepoznaje, nego i stvara trendove u školskome knjižničarstvu, pristupu učenju, podučavanju i mijenja percepciju obrazovanja.

Pridruži nam se u ovome jedinstvenome profesionalnom i osobnom iskustvu!

 

Vanja Jurilj
Predsjednica Organizacijskoga odbora Svjetskog kongresa školskih knjižničara ( IASL 2019)
Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara
Predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara za Europu

 

Leave a Reply