28. 09. 2017.

Knjigodar – Knjigu slavimo darujući je!

 

Međunarodni mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige slavimo darujući knjige!

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s partnerima, Sajmom knjiga Interliber i Zajednicom nakladnika Hrvatske organizira akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za  kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Cilj aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti školskih knjižnica i značaja kvalitetnoga i aktualnoga knjižničnog fonda za izgradnju društva znanja i pozitivnih humanističkih vrijednosti.

Pravo sudjelovanja na natječaju darivanja knjiga Knjigodar imaju školske knjižnice čiji je knjižni fond manji od propisanoga Standardom za školske knjižnice, a čiji je knjižničar član Hrvatske udruge školskih knjižničara. Iscrpne uvjete za prijavu na natječaj možete pogledati u privitku!

Prijave treba slati na adresu e-pošte knjigodar@husk.hr najkasnije do 20. 10. 2017.

Natječaj počinje datumom objave na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara.

O odabiru  školske knjižnice odlučit će Povjerenstvo sačinjeno od predstavnika partnera u akciji Knjigodar: Međunarodnog sajma knjiga Interliber, Zajednice nakladnika i knjižara te Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Ime dobitnika i obrazloženje odabira bit će objavljeno na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara najkasnije do 1. 11. 2017. godine.

Svečanost Knjigodara održat će se 10. 11. 2017. na 40. Međunarodnom sajmu knjiga Interliber, uz sudjelovanje predstavnika organizatora i dobitnika.

 

Knjigodar_pravilnik

Odgovori