30. 03. 2016.

Knjižna booka za Hrvatsku koja čita!      

 

U travnju slavimo rođendan velikog dječjeg pisca Hansa Christiana Andersena – na njegov  se rođendan, 2. travnja, u svijetu već četrdeset godina obilježava Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day).  Hrvatska udruga školskih knjižničara toj se proslavi pridružuje Knjižnom bookom.

Knjižna booka je svečanost dječje knjige i čitanja, ove godine nam se na toj svečanosti pridružuju učenici iz 31 škole i 12 županija. Oni će svojim nastupima na različite načine predstaviti petogodišnji projekt poticanja čitanja kolege Denisa Vinceka: Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige.

 Gostoprimstvo događaju pruža Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, u njenoj će se auli 1. travnja od 10.30 do 15.00 sati opet čuti za Kekeca, zvižduk s Bukovca, ježa i njegovu kućicu!

U stvarnost će nas vratiti nakladnici izložbom reprezentativnih suvremenih izdanja za djecu i mlade, a posjetitelji i sudionici moći će razgledati izložbu nagrađenih ilustracija Andree Peterlik Huseinović.

Kako bi susret s knjigom i čitanjem bio zaista nezaboravan, učenicima će se predstaviti i sami autori izloženih knjiga, a za dobro raspoloženje pobrinut će se i dječji mađioničar Jozo-Bozo i voditelji programa Lucia Luque Akrap i Vid Ćosić.

Knjižna booka organizirana je u suradnji s partnerima – prijateljima knjige i čitanjaNacionalnom i sveučilišnom knjižnicomŠkolskom knjigom, Nakladom LjevakDječjom knjigom, Mozaik knjigom i Nakladnom zadrugom Ognjište.

 Postoji Hrvatska koja čita i ona zaslužuje ponešto naše booke!

 

Odgovori