11. 05. 2018.

Knjižnica OŠ kneza Trpimira bogatija za 411 lektirnih knjiga!

 

Iz Kaštel Gomilice stigla nam je lijepa vijest: Grad Kaštela dodijelio je financijska sredstva za financiranje projekta Kupnja knjiga za školsku knjižnicu knjižnici Osnovne škole kneza Trpimira!

Prenosimo vijest objavljenu na mrežnim stranicama Škole:

Knjižnici Osnovne škole kneza Trpimira Kaštel Gomilica dodijeljeno je 25.000 kuna od strane Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem te pročelnicom za društvene djelatnosti i opće poslove Sandrom Zokić.

Školska knjižnica prijavila se na Javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u društvenim djelatnostima grada Kaštela za 2018. godinu programom kupnje knjiga za školsku knjižnicu. Program je prepoznat kao važan za zajednicu u Kaštel Gomilici te je grad dodijelio sredstva u visini od 25.000 kuna za koje je školska knjižničarka kupila 411 knjiga, uglavnom lektirnih naslova kojih nam nedostaje.

U našoj školskoj knjižnici je alarmantno loše stanje fonda knjiga i ostalih sadržaja. Analizom stanja procijenjeno je kako postoji potreba investicije i od oko pola milijuna kuna da bi knjižnica zadovoljila standarde koji su potrebni da bi se za oko 850 učenika, uz ostale obrazovne aktivnosti u školi, razvila kultura čitanja kao preduvjet osobnog i cjeloživotnog razvoja. Od zakonom propisanih i predloženih lektirnih naslova imamo manje od polovice, a broj primjeraka svakog naslova je bio u prosjeku za oko 20% učenika.

Uz suradnju i sufinanciranje Grada Kaštela ravnatelj škole Zoran Blažević te knjižničarka Marina Nikolić htjeli bi obnoviti i povećati knjižni fond školske knjižnice te ga, uz redovnu nabavu sljedećih nekoliko godina, približiti standardu.

Cilj nam je stvoriti uvjete kakve imaju druge škole te pružiti našim učenicima iste mogućnosti kakve imaju i ostali učenici.

Nabavljenih 411 knjiga nije ni približno dostatno za školu ovolike veličine, ali nadamo se da je ovo samo početak sređivanja knjižnog fonda knjižnice i početak suradnje s Gradom.

Zahvaljujemo gradonačelniku i pročelnici na vrijednoj donaciji te se nadamo i budućoj suradnji. 

 

 

 

 

 

Odgovori