28. 09. 2020.

Listopad započinje Knjižnom bookom

 

Poštovani i dragi sudionici,

javljamo vam da će se šesta po redu Knjižna booka održati u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 1. listopada od 12 do 14 sati!

 

O programu

Svečanost knjige i čitanja, kojom inače obilježavamo Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan, ove će se godine iznimno održati 1. listopada, na dan početka Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica. S obzirom na izvanredne okolnosti, ovogodišnja Knjižna booka održat će se u izmijenjenom obliku, ali vjerujemo da će njen odjek biti glasan i poticajan.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održana dodjela nagrada za ovogodišnje natječaje: Kanižajada Limačijada, Posadi priču! i Stvarajmo eKreativno!

Sudionici

Zbog naročito restriktivnih epidemioloških mjera koje se provode u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske i različitih preporuka županijskih stožera civilne zaštite, Organizacijski odbor Knjižne booke odlučio je na svečanost pozvati samo učenike srednjih škola Grada Zagreba koji sudjeluju u programu ili su dobitnici nagrada i njihove mentore.

Nagrade i pohvale učenicima i mentorima koje ne bude moguće dodijeliti uživo, bit će poslane poštom.

Načini sudjelovanja

Cijeli program bit će snimljen i dostupan svima zainteresiranima na mrežnim stranicama, društvenim mrežama i Youtube kanalu Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dobitnici nagrada koji ne mogu sudjelovati u programu uživo, mogu svoje priloge snimiti i poslati na e-adresu knjizna.booka@husk.hr najkasnije do srijede, 30. rujna u 14 sati.

Materijal (nagrađeni učenik/učenica čita nagrađeni tekst) treba snimiti u rezoluciji 1920×1080 (u omjeru 16:9), tj. FHD ili Full HD. Većina mobitela trebala bi imati tu opciju (poželjno 30 FPS, ali nije nužno).

Snimljeni materijal bit će uvršten u program svečanosti.

Poštivanje epidemioloških mjera pri održavanju svečanosti

Hrvatska udruga školskih knjižničara, kao organizator događaja, poduzima sve potrebne radnje kako bi svim sudionicima osigurala kvalitetan program uz pridržavanje preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Od propisanih mjera koje poduzima organizator izdvajamo:

  • osiguranje dezinfekcije i maski (maske su neophodne za sve sudionike osim za izvođače programa za vrijeme trajanja izvođenja)
  • osiguranje rasporeda i propisanoga razmaka od 2 metra među gledateljima
  • sigurnu udaljenost govornika od gledatelja
  • dezinfekciju mikrofona i govornice iza svakog govornika/izvođača i evidenciju sudionika.

Zbog važnosti zaštite svih sudionika, molimo vas pažljivo pročitajte cijeli dokument uputa, a naročito dio koji se odnosi na upute za sudionike (mjerenje temperature, odustajanje od dolaska u slučaju simptoma bolesti i/ili kontakta s osobom zaraženom virusom COVID 19 u zadnjih 14 dana) i popunite obrazac prijave kako bismo imali sve potrebne podatke o svim sudionicima.

U slučaju bilo kakvih promjena ili potrebe za iscrpnijim uputama, svakako ćemo vas obavijestiti.

Radujemo se stvarnom i virtualnom susretu 1. listopada u Zagrebu!

Vanja Jurilj
predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara

Odgovori