30. 05. 2017.

Ministarstvo osiguralo 3 400 000 kuna za opremanje škola obveznom lektirom i stručnom literaturom

29. svibnja 2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u 2017. godini osiguralo je 3 milijuna i 400 tisuća kuna za opremanje školskih knjižnica osnovnih i srednjih škola obveznom lektirom i stručnom literaturom. Odlukom o raspodjeli sredstava za opremanje školskih knjižnica obveznom lektirom i stručnom literaturom Ministarstvo je osnovnim školama dodijelilo sredstva u iznosu od 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Odlukom o raspodjeli sredstava za opremanje školskih knjižnica obveznom lektirom i stručnom literaturom Ministarstvo je srednjim školama dodijelilo sredstva u iznosu od 1 milijun i 200 tisuća kuna. Navedeni iznos u 2017. godini u odnosu na prethodne godine za tu namjenu višestruko je povećan. Primjerice, u 2016. godini za opremanje školskih knjižnica osnovnih škola lektirnim naslovima bilo je osigurano 200 tisuća kuna, a za srednje škole 100 tisuća kuna.

Kriterij za raspodjelu sredstava po školama je stanje knjižničnoga fonda u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske koje se financiraju sredstvima iz proračuna Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovim ulaganjem nastoji se obogatiti knjižni fond škola te svim učenicima osigurati uvjeti za razvoj i unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti.

Odluka_školske knjižnice 2017

ODLUKA – raspodjela sredstava za opremanje školskih knjižnica osnovnih škola_tablica

 

Izvor: www.mzo.hr

Poveznica: https://mzo.hr/hr/ministarstvo-osiguralo-3-400-000-kuna-za-opremanje-skola-obveznom-lektirom-strucnom-literaturom

Odgovori