27. 07. 2021.

Na dobrobit zajednici – najava 11. samostalnog stručnog skupa

 

Nakon deset godina vraćamo se u Split, štoviše i u Hotel Park. Svoj jedanaesti samostalni stručni skup Hrvatska udruga školskih knjižničara pod nazivom Na dobrobit zajednici održava u istom gradu i u istom prostoru u kojem je i započela svoj veliki profesionalni uzlet. Obogaćeni iskustvom organizacije brojnih kasnije pokrenutih profesionalnih događaja, čak i iskustvom organizacije Svjetskog kongresa školskih knjižničara, vraćamo se u ‘najlipši grad na svitu’ s još jasnijom vizijom i snažnijim htijenjem pokazati i učiniti rad školskih knjižnica i knjižničara na dobrobit zajednici.

I Hotel Park, mjesto održavanja našega prvoga stručnoga skupa u međuvremenu obogaćen novim zvjezdicama, obnovljen i preuređen, zasigurno će pružiti odlične preduvjete za kvalitetan profesionalni događaj. Po našem uobičajenom rasporedu, stručni skup se održava u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica od 22. do 23. listopada 2021. godine.

Zašto ova tema i zašto upravo sada 

Udruga organizira svoje godišnje skupove svake godine u drugome gradu s ciljem pružanja potpore radu kolega sustručnjaka upravo u tome dijelu Lijepe Naše i obrađuje temu koja se aktualnošću i značajem nametne kao bitna za rad školskih knjižnica. Takvim pristupom pomažemo lokalnim zajednicama i korisničkim skupinama na uspostavljanju kvalitetnije knjižnične usluge – kako kaže naziv našega stručnoga skupa: radimo na dobrobit profesionalnoj i široj zajednici!

Smatramo da je aspekt rada na dobrobit zajednici uvijek bio prisutan u radu školskih knjižnica i njihovih knjižničara. Vjerujemo da dijelite naša razmišljanja kako je 2020. godina s epidemijom i potresima u Zagrebu i Petrinji još više istaknula značaj rada javnih ustanova i svih koji rade za javno dobro, a time i naglašeniju potrebu za takvom vrstom angažmana školskih knjižnica i njihovih knjižničara.

Kao i uvijek, temom ćemo se baviti teorijski i praktično, gdjegod je moguće i interdisciplinarno.

Naši predavači i gosti bit će ugledni znanstvenici i stručnjaci iz predmetnih područja, a pružit ćemo priliku i kolegama školskim knjižničarima da prikažu svoj rad.

I mjesto radnje i sudionici su spremni, a organizatori voljni! Vrijeme nam je dosad bilo dobar saveznik. Nadajmo se da će nas pratiti i pogodne epidemiološke mjere!

Poštivanje epidemioloških mjera pri održavanju stručnog skupa

Hrvatska udruga školskih knjižničara, kao organizator događaja, poduzima sve potrebne radnje kako bi svim sudionicima osigurala kvalitetan program uz pridržavanje važećih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

S obzirom na postojeće epidemiološke mjere za skupove do 100 sudionika na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde moguće je njihovo održavanje isključivo uz sjedeća mjesta, obvezno korištenje maske za lice u zatvorenom prostoru te kad nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru. Obveza korištenja maske se ne odnosi na posjetitelje za vrijeme konzumiranja hrane i pića kao niti na izvođače za vrijeme izvedbe.

Sve bitne promjene u propisanim epidemiološkim mjerama redovito ćemo pratiti i prema potrebi o njima izvijestiti prijavljene sudionike.

Detalje o propisanim mjerama objavit ćemo neposredno prije održavanja stručnoga skupa.

Split 

       

Fotografije: Turistička zajednica grada Splita 

Hotel Park 

Fotografije: Hotel Park

Odgovori