08. 02. 2017.

Natječaj za prijavu kandidata/kandidatkinja za Nagradu Višnja Šeta za 2016. godinu.

Temeljem Pravilnika o dodjeli Nagrade Višnja Šeta Hrvatska udruga školskih knjižničara otvara natječaj za prijavu kandidata/kandidatkinja za Nagradu Višnja Šeta za 2016. godinu.

Nagrada

Hrvatska udruga školskih knjižničara dodjeljuje Nagradu Višnja Šeta školskim knjižničarima i knjižničarkama kao oblik javnog priznanja za značajna ostvarenja u školskom knjižničarstvu i za predani, inovativni rad i promicanje ciljeva Udruge.
Nagrada se dodjeljuje kao nagrada za životno djelo i kao godišnja nagrada.
Svake godine dodjeljuje se jedna nagrada za životno djelo i jedna godišnja nagrada.

Postupak kandidiranja

Pravo predlaganja kandidata/kandidatkinja imaju pojedinci, podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara, ustanove i udruge.
Predloženi kandidati/kandidatkinje moraju biti članovi Hrvatske udruge školskih knjižničara.
Predlagatelji su dužni u cijelosti voditi brigu oko predstavljanja kandidature i svojim potpisom preuzeti odgovornost za njeno obrazloženje, istinitost, točnost, pripremu i slanje traženih podataka.
Postupak biranja kandidata/kandidatkinja za Nagradu u podružnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara određuje upravni odbor podružnice prema članku 6. i 7. ovoga Pravilnika.
Iz jedne podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara može biti više predloženih kandidata/kandidatkinja, ako se s time slaže većina članstva koja je upoznata s postupkom kandidiranja.
Više predlagatelja, iz istih ili različitih podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara te ustanova ili udruga, može predložiti istog kandidata/ kandidatkinju.

Sadržaj prijave

Prijava za kandidaturu sadrži:

  • određivanje kandidature za jednu od dvije ponuđene kategorije
  • radni životopis kandidata/kandidatkinje prema priloženom obrascu Curriculum vitae,
  • obrazloženje kandidature prema kriterijima vrednovanja opisanima u obrascu Curriculum vitae,
  • ime ili naziv predlagatelja koji je odgovoran za istinitost podataka o kandidatu/kandidatkinji te informacije potrebne za kontakt s predlagateljem.

Vrijeme prijave

Natječaj se otvara danom objave na www.husk.hr i zatvara 30 dana prije početka Proljetne škole školskih knjižničara, dakle 8. ožujka 2017. godine.
Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Višnja Šeta“ objavit će rezultate na godišnjoj skupštini Hrvatske udruge školskih knjižničara u travnju 2017. godine. Prijava uz popratnu dokumentaciju šalje se elektroničkom poštom na adresu predsjednice Povjerenstva Korine Udine (korinau@yahoo.com), s naznakom za Nagradu Višnja Šeta. Pristigle prijave prosljeđuju se Povjerenstvu za Nagradu Višnja Šeta.

 

Predsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade Višnja Šeta:
Korina Udina
Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara:
Vanja Jurilj

Prilozi:

Leave a Reply