01. 10. 2019.

Newsletter 1. 10. 2019.

Međunarodni mjesec školskih knjižnica – listopad 2019.

Pred nama je listopad, Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM), mjesec u kojemu školski knjižničari diljem svijeta nastoje skrenuti pozornost na važnu ulogu koju školske knjižnice imaju u odgoju i obrazovanju mladih. Međunarodni mjesec školskih knjižnica idealan je za pozivanje učenika u školske knjižnice i istraživanje blaga koje je u njima skriveno. Knjižničare ohrabrujemo da organiziraju aktivnosti kojima će pokazati, i svojoj školi i lokalnoj zajednici, koliko je značajna uloga školske knjižnice u preobrazbi učenja.

Ovoga listopada moto proslave je Maštajmo! Tema je inspirirana nazivom ovogodišnje konferencije IASL-e: Okupljanje – Osnaživanje – Transformacija: školske knjižnice, koja se od 21. do 25. listopada održava u Dubrovniku. Uz više od 250 sudionika iz 45 zemalja svijeta, više od 80 istraživačkih i stručnih radova i radionica, bogat  stručni i kulturni program, bit će to dosad najveće slavljenje školskih knjižnica i knjižničara.
Pozivamo vas da nam se pridružite!

I ove godine obilježavamo Međunarodni mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige darujući knjige. Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s partnerima, Sajmom knjiga Interliber i Zajednicom nakladnika Hrvatske, organizira akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za  kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Svoju knjižnicu možete prijaviti na natječaj Knjigodar do 25. listopada 2019.

Učenike i mentore, koji su poetski raspoloženi, pozivamo na sudjelovanje u literarnome natječaju Kanižajada Limačijada 2020.

Svaki mjesec može biti poticajan za uplatu članarine Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara, zašto to ne bi bio i listopad?

Želimo vam sadržajan i uzbudljiv Mjesec školskih knjižnica!

Partneri:


logo-skolska-knjiga logo-alfa
logo-naklada-ljevak logo-mozaik-knjiga

Odgovori