12. 07. 2017.

Newsletter 12. 7. 2017.

 

Poštovane školske knjižničarke i knjižničari,

prije odlaska na zasluženi ljetni odmor, želimo vas podsjetiti na zbivanja koja su uslijedila nakon našega posljednjeg  javljanja.

Počinjemo s događajem koji je najavljen u prethodnom biltenu: 15. Skupština Hrvatske udruge školskih knjižničara održana je  6. i 7. travnja 2017. godine u hotelu Medena, u Trogiru.
U  radnome dijelu Skupštine usvojeno je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2016. godinu, Plan rada i Financijski plan za 2017. godinu. S obzirom da je to bila redovita Skupština, bez izbornih postupaka, bilo je više vremena za raspravu o aktualnim planovima rada Udruge.

Iznesena su i pojašnjenja o novoj nagradi  koju će Hrvatska udruga školskih knjižničara godišnje dodjeljivati na stručnom skupu Udruge najboljem mladom školskom knjižničaru, dakle knjižničaru do 35. godine života i do 5 godina radnoga staža u školskoj knjižnici. Najavljena je i zajednička akcija Hrvatske udruge školskih knjižničara, Zagrebačkog velesajma i nakladnika pod nazivom Knjigodar kojom će se svake godine za jednu školsku knjižnicu u potrebi prikupljati nove knjige.

Prijedlog za povećanje članarine u Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara izazvao je zanimljivu  raspravu. Nakon poduže diskusije, prijedlog za povećanje članarine  stavljen je na glasanje. Većinom glasova prisutnih članova  odlučeno je da će iznos članarine u Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara od 1. siječnja 2018. godine biti 100 kn.

Svečani dio Skupštine, s dodjelom Nagrade Višnja Šeta, održan je 7. travnja. Večer je zasluženo pripala Vesni Kranjec ČižmekJerku Barišiću i Ani Sudarević, ovogodišnjim slavljenicima, dobitnicima Nagrade Višnja Šeta. Predstavljanje njihova rada i dirljiv govor kolega svjedočili su da je Nagrada Višnja Šeta itekako zaslužena.

Detaljnije izvješće i fotografije sa Skupštine i svečane dodjele Nagrade možete pogledati na poveznici: http://www.husk.hr/izvjesce-s-15-skupstine-hrvatske-udruge-skolskih-knjiznicara/.

Hrvatska udruga školskih knjižničara prijavila se na natječaj  Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnoga učenja za koji je poziv uputilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a većim  dijelom financira ga  Europski socijalni fond. Prijavljeni projekt ima naziv Školska knjižnica za učenika 21. stoljeća, a prijavljen je u partnerstvu četiriju škola: Srednje škole „Jure Kaštelan“ iz Omiša, koja je prijavitelj projekta, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra, OŠ Jurja Habdelića i OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice te dviju udruga: Hrvatske udruge školskih knjižničara, partnera za izradu i provedbu stručnoga dijela Projekta i udruge Sirius, partnera s upravljačko-evaluacijskim kompetencijama.

Traju i pripreme za Stručni skup HUŠK-a pod nazivom Susret znanja na susretištu rijeka koji će se ove godine održati 20. i 21. listopada u Karlovcu, u hotelu Korana Srakovčić i centru Aquatika. Skup će se održati  povodom obilježavanja Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica. Tema Skupa bit će uloga školskih knjižnica i knjižničara u podučavanju prirodnih znanosti. Pristup temi bit će kritički usmjeren i konstruktivan, a predavači će biti ugledna imena s naših sveučilišta  te kulturnih i znanstvenih ustanova.

Detaljne informacije bit će dostupne na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara nakon povratka s godišnjeg odmora. Termin možete već sada rezervirati!

Imamo u najavi još lijepih vijesti i o njima ćemo vas obavijestiti u sljedećem javljanju.

Do tada, želimo vam ugodno i opuštajuće ljeto i mirno more!

Upravni odbor i Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara

  

Partneri:


logo-skolska-knjiga logo-alfa
logo-naklada-ljevak logo-katarina-zrinski
logo-alka-script logo-lektira
profil-klett. logo-lektira
logo-mozaik-knjiga

Odgovori