08. 07. 2016.

Nova potvrda vrijednosti hrvatskog školskog knjižničarstva – predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara je nova predsjednica IASL-ove podružnice za Europu

Ono što smo već neko vrijeme naslućivali, u ljetnom izdanju newslettera Međunarodne udruge školskih knjižničara (IASL-a) postalo je i službena vijest: knjižničarka Osnovne škole Antuna Mihanovića i predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara postala je nova predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara za Europu (IASL regional director Europe)!

U navedenom newsletteru možete upoznati sve nove kandidate za oslobođene pozicije u upravnom odboru Međunarodne udruge školskih knjižničara.

Ovim imenovanjem je hrvatsko školsko knjižničarstvo još jednom potvrdilo svoju kvalitetu – u najvišim međunarodnim stručnim tijelima imamo po dvije predstavnice: u IFLA-inoj Sekciji za školske knjižnice – članice su Ivanka Stričević i Vanja Jurilj i u IASL-u – Mihaela Banek Zorica, dopredsjednica i Vanja Jurilj, predsjednica za Europu!

Službeno imenovanje kandidata i izbor novoga predsjednika IASL-a (točnije  rečeno predsjednice!) održat će se na ovogodišnjoj konferenciji u Tokiju, Japan od 22.-26. kolovoza .

 

 

 

 

 

Odgovori