24. 04. 2015.

Održana 13. Skupština Hrvatske udruge školskih knjižničara

 

U večernjim satima 15. i 16. travnja 2015. godine u hotelu Zora u Primoštenu održana je 13. Skupština Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Prema već nekoliko godina ustaljenoj praksi, Skupština je imala radni i svečani dio.

Radni dio Skupštine održan je 15. travnja u 21 sat. Uz uobičajene točke dnevnoga reda, usvajanje izvješća za prethodnu i planova  za tekuću godinu, usvojen je  novi Statut Udruge, usklađen s novim Zakonom o udrugama. Najvažnija novost koja se izravno tiče članova je obaveza plaćanja članarine u prvih šest mjeseci tekuće godine.

Izbrana je i nova dopredsjednica Udruge, kolegica Anica Tkalčević, knjižničarka XV. gimnazije u Zagrebu, a nova tajnica Udruge je Anita Tufekčić, knjižničarka OŠ Antun i Stjepan Radić iz Gunje.

Nakon donošenja tih važnih odluka razgovarat ćemo o temeljnim smjernicama rada Udruge u narednome razdoblju.

Svečani dio Skupštine s dodjelom Nagrade Višnja Šeta održan je 16. travnja u 21 sat u ugodnom ozračju Pianno bara hotela Zora.

Izvješće o radu Povjerenstva za dodjelu Nagrade Višnja Šeta podnijela je predsjednica Povjerenstva Korina Udina, a prikazani su i kratki filmovi o dobitnicima. Za ugodno ozračje nisu zaslužni samo djelatnici i lijepo uređeni prostor, ono što tu večer čini nezaboravnom za sve koji su bili prisutni su predstavljanja ovogodišnjih dobitnika Nagrade Višnja ŠetaIrje Jerković, Borisa Popinjač i Smiljke Ostović. Vjerujem da kolegu i kolegice svi već jako dobro poznajemo, ali kada se sve što su činili i čine stavi izgovori odjednom, kada se iz njihovih govora zahvale osjeti sva strast i ljubav koju su ulagali i još ulažu u svoj rad, naš poziv i ova nagrada otkrivaju svoj pravi smisao!

Na Proljetnoj školi održan je i sastanak članova/članica zainteresiranih za rad u stručnim tijelima Udruge, a i ove smo godine organizirali rad info-pulta HUŠK-a na kojem su mnogi od vas vrijedno dežurali i na kojemu ste se mogli učlaniti u Udrugu, platiti članarinu i preuzeti vrećicu s otisnutim motom i, naravno, saznati sve vijesti.

Svi dokumenti usvojeni na Skupštini dostupni su u prilogu, a objavljeni su i na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Zapisnik sa sjednice Skupštine bit će objavljen nakon ovjere.

 

Dnevni red 13. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara

Izvješće o radu u 2014. godini, usvojeno

Financijsko izvješće 2014., usvojeno

HUŠK Operativni plan 2015. usvojeni

HUŠK_Strateški plan_2014. – 2015., usvojeni

Statut Hrvatske udruge školskih knjižničara 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori