07. 11. 2017.

Poziv na okrugli stol Moć knjige: gospodarski i kulturni aspekti nakladničke i knjižnične djelatnosti

 

Tradicionalni okrugli stol Hrvatske udruge školskih knjižničara na Interliberu ove godine održava se pod nazivom Moć knjige: gospodarski i kulturni aspekti nakladničke i knjižnične djelatnosti. 

Termin okrugloga stola je u  petak, 10. studenoga 2017. godine, od 13 do 14 sati na otvorenoj pozornici paviljona broj 6 Zagrebačkoga velesajma.

O gospodarskom i kulturnom aspektu nakladničke djelatnosti govorit će Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Zdenko Ljevak, predstavnik Grupacije nakladnika školskih udžbenika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. O kulturnom aspektu knjižničarske djelatnosti pozvana je govoriti Jelena Glavić Perčin iz Ministarstva kulture, a o pokazateljima djelatnosti školskih knjižnica Frida Bišćan, savjetnica za školske knjižnice iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Rezultate istraživanja o pokazateljima rada školskih i narodnih knjižnica, kao i  o marketinškim navikama knjižničara i nakladnika  predstavit će Anita Tufekčić, stručna suradnica knjižničarka Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje.

Na okrugli stol pozvani su i knjižničari, urednici nakladničkih kuća, predstavnici ustanova koje se bave knjižničarstvom i nakladništvom, kao i svi oni koje ova tema zanima.

Nakon okrugloga stola, na istoj pozornici  održat će se i svečanost dodjele prikupljenih knjiga ovogodišnjemu dobitniku akcije Knjigodar. Pozivamo Vas da nam se pridružite.

Finale šestoga ciklusa Tuluma s(l)ova održat će se u 14,30 sati.

Ovogodišnji program Hrvatske udruge školskih knjižničara na 40. međunarodnom sajmu knjiga i učila – Interliberu bogat  je i raznovrstan!

 

Moć knjige_pozivnica

     

Odgovori