08. 05. 2022.

Osma Knjižna booka

 

Poštovani i dragi ljubitelji knjige i čitanja,

javljamo vam da će se osma po redu Knjižna booka održati 27. svibnja s početkom u 12 sati u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu!

O programu i sudionicima

Svečanost knjige i čitanja, ove godine posvećena stotoj obljetnici rođenja pjesnikinje Vesne Parun, održat će se 27. svibnja, prijava sudionika započinje u 11:30, a predviđeno trajanje programa je do 15 sati.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za tri naša ovogodišnja natječaja: literarne natječaje Kanižajada Limačijada i I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom (u suradnji s Noći knjige) i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! (u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije).

Kao što smo najavili, dobitnike nagrada Kanižajade Limačijade i njihove mentore očekuje nastavak druženja u Koprivnici i Podravini 27. i 28. svibnja i zanimljiv program. 

Nagrade i pohvale učenicima i mentorima koje ne bude moguće dodijeliti uživo, bit će poslane poštom.

Sve vas koji ste bili vrijedni ove godine i sa svojim ste učenicima pripremili neki program koji biste rado s nama podijelili na bilo koji način: nastupom uživo, radovima na izložbi, snimkom nastupa, audio i/ili videosnimkom, molimo ispunite Tablicu za prijavu sudjelovanja do 15. svibnja kako bismo mogli na vrijeme složiti program. Možete prijaviti i peteročlanu ekipu za književni kviz osnovnih ili srednjih škola (potrebne su bar tri ekipe kako bi se učenici mogli natjecati).

Načini sudjelovanja

Sudionike programa koji mogu doći na Knjižnu booku molimo da popune obrazac Prijava − Knjižna booka 2022. do 17. svibnja.

Cijeli program bit će snimljen, a dobitnici nagrada i svi oni koji ne mogu sudjelovati u programu uživo, mogu svoje priloge snimiti i poslati na e-adresu knjizna.booka@husk.hr do 20. svibnja. Materijal treba snimiti u rezoluciji 1920 x 1080 (u omjeru 16:9), tj. FHD ili Full HD. Većina mobitela trebala bi imati tu opciju (poželjno 30 FPS, ali nije nužno).

Snimljeni materijal bit će uvršten u program svečanosti.

Molimo Vas da za učenike koji na bilo koji način sudjeluju u našoj svečanosti knjige i čitanja dobijete popisane suglasnosti roditelja/staratelja.

Poštivanje epidemioloških mjera pri održavanju svečanosti

Hrvatska udruga školskih knjižničara, kao organizator događaja, poduzima sve potrebne radnje kako bi svim sudionicima osigurala kvalitetan program uz pridržavanje važećih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Organizacijski odbor Knjižne booke
Vanja Jurilj, Bojana Beata Doko, Jadranka Jurić, Anica Tkalčević, Jerko Stare i Goranka Braim Vlahović

Odgovori