28. 02. 2022.

Ostvarimo potencijale knjižnica

 

Nedavno je objavljen prvi e-zbornik Ostvarimo potencijale knjižnica koji je objedinio devet stručnih članaka proizašlih iz izlaganja s trećeg stručnog skupa Ostvarimo potencijale knjižnica, interdisciplinarnost u provedbi programa, s temom Moderne tehnologije kao pomoć kod teškoća čitanja i pisanja, održanog 27. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić Karlovac.

Skup je organiziran s ciljem poticanja na multidisciplinarnost u radu i provedbu programa s osobama s različitim teškoćama, u prvom redu s teškoćama čitanja i pisanja.

O svom radu u zborniku pišu Linda Karem i Bojana Knežević iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac; Karolina Zlatar Radigović, Jelena Lešaja, Danijela Marušić i Željko Kotur iz Hrvatske knjižnice za slijepe; Jasmina Sočo i Lana Zrnić iz Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu; Jelena Crnek iz X. gimnazije Ivan Supek; Gordana Gregurović Petrović i Renata Cesarec Topolovec iz OŠ Augusta Cesarca Krapina; Mario Šimić i Anita Malkoč Bišćan iz Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac; Iva Livić Kozina i Ivanica Beg iz OŠ Ivana Cankara Zagreb te Amelia Kovačević i Željka Miščin, uime Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva.

Kristina Čunović
knjižničarska savjetnica
voditeljica Županijske matične službe
Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić Karlovac

Odgovori