16. 11. 2020.

Pismovijest 16. studenog 2020.

Poštovane školske knjižničarke i poštovani školski knjižničari,
drage kolegice i dragi kolege,

u studenom vam se obično javljamo s vijestima vezanim uz Interliber, no ljubitelji knjiga su ove godine ostali bez najznačajnijeg sajma u zemlji. Odgođen je i nadamo se da će se i održati u novom terminu od 23. do 28. ožujka 2021. godine na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi.

Kako bi svima koji vole knjigu omogućili da do nje i dođu, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore osmislila je alternativno rješenje − virtualni sajam pod nazivom Knjiga svima i svuda od 10. do 15. studenog.

Hrvatska udruga školskih knjižničara pridružila se projektu predstavljanjem partnerskih nakladničkih kuća i njihovih ponuda za školske knjižnice − za naše stalne poslovne partnere osigurali smo prigodnu promociju na našim mrežnim stranicama i društvenim mrežama. Naša je zajednička zadaća održati zanimanje za knjigu i čitanje, sada i više nego ikada!

Zadovoljstvo nam je javiti da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozitivno odgovorilo na našu molbu za doznaku namjenskih sredstava za nabavu knjižnične građe osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske. Još je bolja vijest da su sredstva već na računima škola.

S obzirom da doznaku sredstava još nije popratio dopis Ministarstva namijenjen svakoj školi, prema visini doznačenih sredstava, a uzimajući u obzir proljetni rebalans, izgledno je da je riječ o doznaci u ukupnoj vrijednosti od oko 3.200.000 kn.

Budući da će većina nakladnika zadržati sajamske popuste za školske knjižnice do kraja studenog ili do kraja godine, svi školski knjižničari, koji još nisu potrošili doznačeni novac svojih osnivača, a sada i Ministarstva znanosti i obrazovanja, još uvijek stignu obaviti veliku godišnju kupnju.

Za Hrvatsku udrugu školskih knjižničara,
bivša i aktualna predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara:

Vanja Jurilj i Goranka Braim Vlahović 


Zagreb, 16. studenoga 2019.

Ponude za školske knjižnice
Školska knjiga d.o.o.
Alfa d.d.
Naklada Ljevak d.o.o.
Katarina Zrinski d.o.o.
Mozaik knjiga d.o.o.
Dominović d.o.o.
Profil Klett d.o.o.
Lektira d.o.o.
Alka script d.o.o.

 

Partneri:


 
 
logo-mozaik-knjiga
 

Odgovori