26. 10. 2020.

Pismovijest 26. listopada 2020.

 

Međunarodni mjesec školskih knjižnica započeli smo Knjižnom bookom, slavljem knjige i čitanja, a završavamo ga 10. Stručnim skupom Živjeti u ‘zanimljivim’ vremenima koji će se održati 30. listopada 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 11 sati.

Kao što u prirodi Knjižne booke nije da utihne, tako ni Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara nije svojstven izostanak stručnog doprinosa u vremenima u kojima je njen glas itekako potrebno čuti.

Ponovo smo pisali na prave adrese i sredstva za nabavu knjižnične građe već su dočekale školske knjižnice Grada Zagreba, a mogli ste nas i čuti u radijskoj emisiji Uvijek prvi – obrazovanje i znanost.

Smatramo da su spoznavanje i promišljeno djelovanje najveći doprinos koji možemo pružiti. Pozivamo vas da nam se pridružite! Prijave traju još kratko vrijeme i broj sudionika je ograničen.

U nastavku Stručnoga skupa održat će se i 18. redovna i izborna Skupština članova Hrvatske udruge školskih knjižničara. Skupština je planirana 30. listopada 2020. godine, u 14:30 u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Svim članovima, koji ne mogu sudjelovati u radu Skupštine uživo, bit će omogućeno mrežno sudjelovanje, predlaganje i glasovanje pomoću aplikacije MS Teams. Skupština će imati radni i svečani dio, a ovdje je Prijedlog dnevnoga reda.

Uz uobičajene točke dnevnoga reda odlučivat ćemo o izboru novoga predsjednika/predsjednice Udruge, kao i o izboru dopredsjednika/dopredsjednice, članova Upravnoga odbora, članova Nadzornoga odbora i Suda časti.

Svi redoviti i aktivni članovi imaju pravo birati i biti birani (plaćena članarina za 2020. godinu). Kandidati mogu biti predloženi osobno ili uime podružnice.

Poželjno je da se za predsjednika/predsjednicu Udruge, kao i za dopredsjednika/dopredsjednicu predlažu istaknuti predstavnici školskoga knjižničarstva.

Kandidati za članove Upravnoga odbora mogu biti predsjednici i dopredsjednici podružnica, pri čemu je potrebno voditi računa o pokrivenosti različitih regija, kao i o razmjernoj zastupljenosti predstavnika osnovnih i srednjih škola.

Poželjno je da se i za članove Upravnoga i Nadzornoga odbora predlažu istaknuti predstavnici naše profesije.

Prijave kandidatura možete učiniti putem obrasca, kako bismo izborni postupak učinili jednostavnijim i transparentnijim.

Prijavu mrežnog sudjelovanja na Skupštini trebate učiniti putem obrasca, kako bismo Vam poslali poveznicu za pristup.

U svečanome dijelu Skupštine održat će se dodjela Nagrade Višnja Šeta i Nagrade Poezija među profesijama. Ovogodišnje slavljenice su: kolegice Goranka Braim Vlahović i Irena Bando, dobitnice Nagrade Višnja Šeta te kolegica Nikolina Hader, dobitnica Nagrade Poezija među profesijama.

I u ovim zanimljivim vremenima s radošću Vas očekujemo u stvarnome i/ili virtualnome svijetu školskih knjižničara!

Članovi Upravnoga odbora i Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara

Program Stručnog skupa

Prijedlog dnevnoga reda 18. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara
Dokumenti za radni dio 18. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara


Partneri


logo-skolska-knjiga logo-naklada-ljevak
logo-alfa
logo-mozaik-knjiga logo-alka-script
logo-lektira logo-lektira

Odgovori