15. 04. 2022.

Pismovijest – proljeće 2022.

 

Poštovane školske knjižničarke i poštovani školski knjižničari,
drage kolegice i dragi kolege,

susrećemo se i idemo ususret proljeću, sad kad se konačno možemo družiti!

Prije svega vam zahvaljujemo na odličnom odazivu na naše kreativne natječaje. Na literarni natječaj Kanižajada Limačijada pristigla su 143 učenička rada iz 14 županija uglavnom iz osnovnih škola, a na natječaj povodom manifestacije Noć knjige nazvanom prema stihovima Vesne Parun I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom stiglo je 127 literarnih i 40 kreativnih radova koje ćemo podijeliti s vama, a dolaze iz svih županija i svih naših podružnica!

Proglašeni su pobjednici 7. natječaja Stvarajmo eKreativno u četiri kategorije, a tko su dobitnici nagrada u ova dva literarna natječaja, saznat ćete na Noć knjige! 

Svečana dodjela nagrada za sva tri natječaja održat će se 27. svibnja 2022. na manifestaciji Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ali dobitnike nagrada Kanižajade Limačijade očekuje i posjet Đelekovcu, rodnom mjestu književnika Paje Kanižaja.

Sve vas koji ste bili vrijedni i ove godine i sa svojim ste učenicima pripremili neki program koji biste rado s nama podijelili na bilo koji način: nastupom uživo, radovima na izložbi, snimkom nastupa, audio i/ili videosnimkom, molimo ispunite što prije Tablicu za prijavu sudjelovanja u programu Knjižne booke. Ovdje prijavljujete program, a sudionike programa koji mogu doći na Knjižnu booku molimo da popune obrazac Prijava − Knjižna booka 2022.

• • •

Nadamo se da ste se uključili u obilježavanje Noći knjige i čekamo vaše povratne informacije. Ove godine Zajednica nakladnika i knjižara organizira u sklopu akcije Knjiga svima i svuda Sedam noći popusta za čitanje s užitkom od 23. do 30. travnja tako da nas očekuju povoljnije cijene knjiga.

• • •

Raduju nas i lijepe vijesti iz naših podružnica, neke vrijedno rade, održale su izborne skupštine i poslale izvješća za proteklu godinu u planove i programe za ovu, sredile popise članova i podsjetile ih na plaćanje članarine.

Podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara Istarske županije organizirala je 1. fotografski natječaj Fotkaj se s knjigom za učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem školskih knjižničara Istarske županije, proglašeni su i pobjednici i otvorena izložba u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. S obzirom na odličan odaziv, iduće će godine na natječaju moći sudjelovati učenici iz cijele Hrvatske.

U tijeku je novi projekt Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije pod nazivom Upoznaj svoje sugrađane! Kao rezultat ovoga projekta izradit će se digitalna baza nastalih radova te će se predstaviti na stručnim skupovima školskih knjižničara. Namjera je, nakon početne godine, proširiti projekt i na druge županije i podružnice.

U pripremi je i natječaj Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Sisačko-moslavačke županije, u spomen na našu dragu kolegicu Jadranku Groza, ovog puta za školske knjižničare za najbolji školski projekt poticanja čitanja proveden u ovoj školskoj godini. Natječaj će biti objavljen krajem nastavne godine za naše članove.

Šaljite nam vijesti (i izvješća) iz svojih podružnica, iz svojih škola, svoje prijedloge, stručne članke…

Proljeće je tu, radujmo se!

Upravni odbor i Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara

Partneri:

 

 

 

 

 

Odgovori