27. 03. 2015.

Počinje Knjižna booka u Hrvatskoj!

Na dan rođenja bajkopisca Hansa Christiana Andersena, već 39. godina, u cijelome svijetu obilježava se Međunarodni dan dječje knjige.

Hrvatska udruga školskih knjižničara ove godine organizira događanje kojim će „boočno“ obilježiti taj dan. Time želi doprinijeti predstavljanju i podržavanju knjige i čitanja, knjižne kulture i vrijednosti koje su sadržane u temeljima zajednice Republike Hrvatske.

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) 2. travnja od 11.00 do  18.00 sati bit će priređen program u kojem sudjeluju učenici triju zagrebačkih škola te učenici iz osam županija RH. U programu će biti predstavljen i projekt Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige.

Također, bit će izveden pilot – projekt Knjiga – prva liga, kao model za nacionalno natjecanje u poznavanju sadržaja iz Hrvatskoga jezika i književnosti, uobličenih u niz igara koji zahtijevaju spretnost, suradnju, njegovanje zajedničkih napora da bi se došlo do cilja, ali i obilje radosti.

Program je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u suradnji s nakladničkim partnerom Školskom knjigom.

Na Knjižnoj booki moći ćete, pored slavlja knjige i čitanja, pronaći i neki naslov za sebe jer će nakladnici izložiti svoja djela i ponuditi ih po povoljnim cijenama.

 

Pridružite nam se!

 

 

Knjižna booka_o projektu

Knjižna booka_program 2015_final

Knjiga 1. liga_final

Čitajmo zajedno, čitajmo naglas

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori