20. 09. 2014.

Poziv na 4. samostalni stručni skup Hrvatske udruge školskih knjižničara – Sine qua non školskoga knjižničarstva  –  Zadar, 24. – 25. listopada 2014.

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica 2014. Hrvatska udruga školskih knjižničara svoj četvrti samostalni stručni skup pod nazivom Sine qua non školskoga knjižničarstva organizira 24. i 25. listopada 2014. u Muzeju antičkog stakla u Zadru. Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sportaGrada Zadra i Zadarske županije i uz suradnju s Odjelom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru koji sudjeluje u realizaciji stručnoga dijela Skupa.

Skup je namijenjen školskim knjižničarima Republike Hrvatske i stručnjacima koji se bave školskim knjižničarstvom, ima razinu državnoga skupa i svim sudionicima se izdaju potvrde o sudjelovanju.

Naziv skupa je Sine qua non školskoga knjižničarstva, a odabran je stoga što je cilj skupa utvrditi što je temelj rada školskoga knjižničara koji osigurava odgovarajuće ishode, a zahtijeva određene kompetencije. Smatramo de su Zadar, grad najstarijeg hrvatskog sveučilišta, Muzej antičkog stakla –muzej jedinstvene koncepcije u cijelome svijetu i Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad, savršena „scenografija“ za razgovor o tim „temeljima“.
Ponosni smo što će na našem skupu predavači biti neki od najuglednijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz oblasti knjižničarstva, posebice: prof. dr. sc. Ross Todd, Rutgers, Univerzitet države New Jersey, SAD; prof. dr. sc. Ivanka Stričević, Odjel informacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatska; doc. dr. sc. Marijana Tomić, Odjel informacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatska;  …

Za drugi dan Skupa predviđen je posjet Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti (poznato „Zlato i srebro Zadra“, crkva sv. Marije), posjet Školskoj knjižnici Klasične gimanzije Ivana Pavla II. s pravom javnosti te stručni izlet koji uključuje obilazak  Nina,  Muzeja ninskih starina, Arheološkoga muzeja Nin i arheoloških lokaliteta na području grada te ručak i druženje u konobi Branimir.

S obzirom na važnost školskih knjižnica u Nacionalnom okvirnom kurikulumu, kao i značaj koji pristup informacijama ima u cjelokupnu odgojno-obrazovnom procesu i pripremi za cjeloživotno učenje – i to značaj koji može samo rasti zbog integracija koje su u tijeku – vjerujemo da ovaj skup može pružiti bitan i učinkovit doprinos postizanju navedenih ciljeva.

Uzevši u obzir materijalnu situaciju u školama i otežane uvjete slanja djelatnika na državne skupove i višednevna stručna usavršavanja, naš smo stručni skup osmislili tako da se u malo vremena i uz najmanje troškove dobije zaista kvalitetan i informativan sadržaj, primjenjiv u svakodnevnu radu stručnih suradnika knjižničara.

S ciljem pojednostavljivanja dolaska sudionika na naš stručni skup organiziran je i prijevoz Zagreb – Zadar – Zagreb, a prema potrebi je moguće organizirati i poseban prijevoz za sudionike iz ostalih podružnica.

Iznimno povoljan i atraktivan smještaj dogovoren je u Boutique hostelu Forum u Zadru. Za one malo „dubljeg džepa“ nudimo i dva luksuzna hotela u centru grada, hotel Bastion i Art hotel. S obzirom na trajanje turističke sezone u Zadru, požurite se rezerviranjem mjesta!


Program
Prijava na Skup
Smještaj
Dopis ravnateljima
Plakat

Mediji:
Radio 057
ZNET portal

3 komentara na “Poziv na 4. samostalni stručni skup Hrvatske udruge školskih knjižničara – Sine qua non školskoga knjižničarstva  –  Zadar, 24. – 25. listopada 2014.”

 1. Imotski napisao:

  Skup je bio odličan!
  jeste li u mogućnosti podijeliti predavanja/prezentacije za sve koji, nažalost, nisu mogli doći u Zadar?
  Pozdrav! Srednjoškolska knjižnica Imotski

 2. Vedran Škarica napisao:

  Hvala u ime svih zaslužnih.
  U izvješću će biti prezentacije i snimke predavanja.

 3. Imotski napisao:

  Puno hvala!

Odgovori