06. 02. 2014.

Prezi – novi prezentacijski alat za vizualiziranje informacija

Podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije zbog većeg je broja zainteresiranih organizirala još jednu radionicu Prezi – novi prezentacijski alat za vizualiziranje informacija za nastavnike i stručne suradnike Virovitičko-podravske županije. Radionica je održana 6. veljače 2014. godine u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, a vodili su je školski knjižničari: Tanja Kolar Janković iz Tehničke škole Virovitica, tajnica podružnice i Josip Strija iz Gimnazije Petra Preradovića, predsjednik podružnice HUŠK-a Virovitičko-podravske županije.

Računalnoj radionici prisustvovalo je dvadeset  četiri polaznika, svi iz Srednje škole Marka Marulića. Voditelji su ukazali na programske posebnosti, iskoristivost dostupnih elemenata programa pri stvaranju novih prezentacija, rad sa svim ostalim elementima koje program podržava i mogućnosti organizacije samih prezentacija. Predstavljena  je mogućnost prezentiranja materijala korištenjem mrežne verzije programa kao i spremanje prezentacija za kasnije korištenje s računala ili podatkovnih diskova.

Radionica je trajala dva sata, a za to su vrijeme polaznici naučili koristiti program koji je besplatan za nastavno i nenastavno osoblje koje radi u školama. Polaganim koracima – od otvaranja računa do preuzimanja gotove prezentacije, polaznici su upoznati sa svim mogućnostima programa.

Zadovoljni naučenim, polaznici kroz evaluacijske upitnike pozitivno su ocijenili radionicu, voditelje i temu te izrazili želju za novim susretom.

Tanja Kolar Janković , prof. i dipl. knjiž.
Josip Strija, prof. i dipl. knjiž.

Odgovori