25. 11. 2013.

Prezi – novi prezentacijski alat za vizualiziranje informacija

Podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije organizirala je radionicu Prezi – novi prezentacijski alat za vizualiziranje informacija za nastavnike i stručne suradnike Virovitičko-podravske županije. Radionica je održana 22. studenoga 2013. godine u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, a vodili su je školski knjižničari: Tanja Kolar Janković iz Tehničke škole Virovitica, tajnica podružnice i Josip Strija iz Gimnazije Petra Preradovića, predsjednik podružnice HUŠK-a Virovitičko-podravske županije.

Računalnoj radionici je prisustvovalo dvadeset nastavnika i stručnih suradnika iz Virovitice i drugih mjesta Virovitičko-podravske županije. Voditelji su ukazali na programske posebnosti, iskoristivost dostupnih elemenata programa pri stvaranju novih prezentacija, rad sa svim ostalim elementima koje program podržava i mogućnosti organizacije samih prezentacija. Upozoreno je na mogućnost prezentiranja materijala korištenjem mrežne verzije programa kao i spremanja prezentacija za kasnije korištenje sa računala ili podatkovnih diskova.
Radionica je trajala tri sata, a za to su vrijeme polaznici naučili koristi program koji je besplatan za nastavno i nenastavno osoblje koje radi u školama. Polaganim koracima – od otvaranja računa do preuzimanja gotove prezentacije, polaznici su upoznati sa svim mogućnostima programa.
Zadovoljni naučenim, polaznici kroz evaluacijske upitnike pozitivno ocijenili radionicu, voditelje i temu te izrazili želju za novim susretom.

Tanja Kolar Janković , prof. i dipl. knjiž.
Josip Strija, prof. i dipl. knjiž.

Poziv – Radionica HUŠK-a, 22.11.2013.
Rezultati evaluacije – Radionica HUŠK-a 22.11.2013.

Odgovori