07. 07. 2015.

Prvo zagrebačko MORE KNJIGA oduševilo Zagrepčane!

Prvo zagrebačko MORE KNJIGA sa 5+ je položilo svoj prvi ispit! Tako bar tvrde brojne zagrebačke obitelji koje se nisu suzdržavale naglas izreći pohvale za ideju Izdavačke kuće Lumen koja je prvi vikend srpnja pretvorila u istinski nezaboravan događaj.

 

Bez suzdržavanja svi posjetitelji koji su našli vremena svratiti i osjetiti “morski ugođaj“ u parku Zrinjevac dijele oduševljenje da su u ta tri vruća ljetna dana pronašli  mjesto u ugodnoj hladovini  uz dobru glazbu i koktele i još k tome uživali u čitanju najnovijih svjetskih hitova na hrvatskom i engleskom jeziku.

Klinci i klinceze su crtali, čitali slikovnice, kupali se u fontani i igrali u pijesku, a mame i tate su s osmjehom na licu guštali jer mogu biti na zraku u hladovini u centru grada i – bezbrižno čitati!

Fora je za male posjetitelje da im je ‘ekipa iz Lumena’ osigurala face painting. Ma, kako je lijepo kada s oslikanim licem curica stigne među svoje društvo.

Postavljeni cilj manifestacije: popularizirati čitanje i uz to ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj ovih ljetnih dana ne samo da je ispunjen, nego su mnogi pitali: „Pa, da, zbilja, a zašto to ne traje dva tjedna ili još bolje cijeli srpanj??“ Točno tako!

U nedjelju, zadnjeg dana ‘mora knjiga’ održan je i Lumenov kviz znanja, pa se tako u ‘borbi’ za glavni zgoditak – vikend na Hvaru – prijavilo 26 ekipa. I malo, po malo, najbolji su bili članovi ekipe „Put Gospe“ koji će na morski vikend u Hvar, a 2. i 3. Plasirane ekipe „Il’ ćuk il’ netopir“ i „Špektakl“ su zaslužile bogat paket „Lumenovih knjiga“.

Do viđenja do 2. zagrebačkog mora knjiga!

 

Izvor: www.skolskiportal.hr

Poveznica: https://www.skolskiportal.hr/clanak/1762-prvo-zagrebacko-more-knjiga-odusevilo-zagrepcane/

Odgovori