10. 01. 2023.

Stručni skup o projektima

 

U organizaciji Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije, 3. siječnja 2023. godine organiziran je stručni skup u svrhu motivacije i pomoći pri pisanju prijavnih obrazaca za projekte Erasmus+ Ključna aktivnost 1, pod nazivom Erasmus+ Ključna aktivnost 1 – KA1 na primjeru projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja / Crea©tivity of Modern Learning.

Skup je održan u Osnovnoj školi Jagode Truhelke koja do sada imala velikog iskustva u provedbi međunarodnih i Erasmus projekta, a izlagala je dr. sc. Irena Bando, stručna suradnica knjižničarka iz OŠ Jagode Truhelke. Ona je do sada aplicirala na nekoliko Erasmus + projekata iz područja Ključne aktivnosti 1 (koji se odnose na stručna usavršavanja).

Govorilo se o važnosti sudjelovanja u Erasmus projektima, o načinu sudjelovanja, kako ispuniti prijavni obrazac te kako uspješno koordinirati projektom.

Predavačica je prezentirala projekt koji se trenutno odvija u njihovoj školi Krea(k)tivnost suvremenog učenja / Crea©tivity of Modern Learning te ukazala na sve bitno prilikom prijave i provedbe projekta te je strpljivo odgovarala na brojna pitanja i nedoumice prisutnih knjižničara i učitelja.

Skup je trajao od 4 sata, a sudjelovalo je 15 knjižničara i učitelja.

Sudionici su sa skupa otišli vrlo zadovoljni s dobivenim informacijama i nadamo se da će skup doprinijeti brojnim i uspješnim prijavama Erasmus+ projekata.

 

Nataša Mesić Muharemi,
predsjednica Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije

Odgovori