Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost

U povodu Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica Hrvatska udruga školskih knjižničara organizira državni stručni skup za školske knjižničare pod nazivom Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost. Skup će se održati 19. – 20. listopada u Zagrebu, Hotel Palace.

Sam naziv skupa, Školska knjižnica – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost, tema je koju je Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) odabrala za ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, a mi smo ga prihvatili kao izvrstan okvir za teme kojima se na ovom stručnom skupu želimo baviti s obzirom na trenutačno stanje školskih knjižnica u Hrvatskoj kao i stvaranje vizije za školsku knjižnicu kakvu želimo. Skup se održava pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Predavači skupa su ugledna imena hrvatskih sveučilišta i institucija. Uz predavanja, održat će se i okrugli stol s temom Obrazovanje školskog knjižničara – jučer, danas, sutra.

U skladu s temom skupa, s daškom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, organiziran je i stručni izlet u stubički kraj. Polazak iz Zagreba.