27. 06. 2019.

Svjetski kongres školskih knjižničara

Poštovana ravnateljice / Poštovani ravnatelju,

Hrvatska udruga školskih knjižničara, strukovna udruga koja okuplja školske knjižničare osnovnih i srednjih škola cijele Hrvatske, ove je godine domaćin 48. Svjetskog kongresa školskih knjižničara koji se održava od 21. do 25. listopada ove godine u Dubrovniku pod znakovitim nazivom Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice (Convergence – Empowering – Transformation:  School Libraries).

Najveći je to i najznačajniji svjetski skup ikada održan u Hrvatskoj u području obrazovanja i u  području knjižničarstva. Smatramo to i krunskim priznanjem kvaliteti rada školskih knjižničara Hrvatske. To je svakako i prilika da školski knjižničar/ka Vaše škole sudjeluje na ovom skupu. Cijena kotizacije povoljnija je za sudionike iz Hrvatske do kraja rujna, a osigurali smo i povoljnije cijene avionskih karata.

Ako knjižničar Vaše škole još nije član Hrvatske udruge školskih knjižničara, bilo bi nam drago da bar svojim učlanjenjem podrži naš rad i ovaj stručni skup.

Nadamo se da ćemo s Vašom školom i školskom knjižnicom uspostaviti suradnju jer bismo željeli objaviti online Vodič kroz školske knjižnice Hrvatske kojim se možete predstaviti na najbolji način i pokazati po čemu ste prepoznatljivi.

            

S poštovanjem

Vanja Jurilj
Predsjednica Organizacijskoga odbora Svjetskog kongresa školskih knjižničara (IASL 2019)
Predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara
Predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara za Europu

Privitak:
IASL 2019_dopis ravnateljima

Odgovori