20. 06. 2016.

U dobrom društvu 2016.

 

Knjižničari Varaždinske i Međimurske županije još su jednom proveli dan U dobrom društvu. Bio je to peti put da je organiziran skup Podružnica HUŠK-a Međimurske i Varaždinske županije pod tim nazivom, što ga već čini tradicionalnim. Skup je radioničkog tipa i kolege se upoznaju s novim idejama koje im olakšavaju stručno djelovanje.

U prostorijama Športsko ribolovnog kluba Varaždin ove smo godine u gostima imali Sanju Ježić koja nam je govorila o cjeloživotnom obrazovanju s aspekta CISOK-a (Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri), a Željko Matkun iz Šahovskog klub Mladost Varaždinske Toplice upoznao nas je s metodikom šaha. Književni susret ove je godine pripao Ines Hrain-Ludošan spisateljici i učiteljici u OŠ Vidovec, koja nas je kroz razgovor i čitanje odabranih ulomaka upoznala sa svojim knjigama Pusti otok, Najdeblja, Sjajni je bal i Kolagen. Početno predavanje o memorijskim tehnikama održao je Vedran Škarica, knjižničar iz OŠ Metel Ožegović, predsjednik Varaždinske podružnice HUŠK-a.

Skup je počastila Biserka Sinjerec, članica podružnice HUŠK-a Međimurske županije, ovogodišnja dobitnica Nagrade za životno djelo Višnja Šeta. Naglasila je da to što joj je završio radni staž ne znači da će biti umirovljena te da možemo računati na nju i dalje, što nas je razveselilo. Za godine rada te pomoć u organizaciji ovog skupa knjižničari su joj se odužili zahvalnošću i poklonom čiju su nabavu organizirali predsjednica udruge Vanja Jurilj te predsjednici dviju podružnica Tanja Radiković i Vedran Škarica.

Leave a Reply