05. 11. 2018.

Vrijedna donacija knjiga knjižnicama otoka Brača

 

U Međunarodnome mjesecu školskih knjižnica, a prigodom svakoga održavanja državnoga stručnoga skupa Hrvatske udruge školskih knjižničara,  Udruga u suradnji s partnerima nakladnicima daruje knjige knjižnici po odabiru domaćina Skupa. Ove godine darivanje je poprimilo razmjere vrijedne zasebnoga spominjanja. Naime, prilikom dogovora suradnje s Turističkom zajednicom Grada Supetra, njen direktor Ivo Cvitanić  iznio je ideju o doniranju knjiga za knjižnicu Kluba za športski ribolov na moru i podvodne djelatnosti Arbun Supetar. Kolegica Ana Saulačić, članica Organizacijskog odbora Skupa i viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u Agenciji za odgoj i obrazovanje iz Podružnice Split, dogovorila je značajnu donaciju Ogranka Matice hrvatske u Splitu, Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split i Slobodne Dalmacije. Darivanju knjiga pridružili su se i naši stalni partneri: Školska knjiga, Lektira, Katarina Zrinski i Naklada Ljevak. Ukupno je prikupljeno i darovano preko 200 knjiga čija vrijednost prelazi 35.000 kn.

Ivan Cvitanić, direktor Turističke zajednice Supetar i predsjednik Kluba za športski ribolov na moru i podvodne djelatnosti Arbun Supetar, zahvaljuje na darovanim knjigama

 

Na svečanosti otvorenja 8. samostalnog stručnog skupa Hrvatske udruge školskih knjižničara pod nazivom Sva lica školskih knjižnica, predsjednica Udruge Vanja Jurilj i Ana Saulačić, uručile su vrijednu donaciju knjiga g. Ivanu Cvitaniću, predsjedniku Kluba za športski ribolov na moru i podvodne djelatnosti Arbun Supetar koje je osnovano s ciljem razvijanja ljubavi prema moru i ribolovu i bavljenja športskim aktivnostima na moru radi unapređenja zdravlja. Zahvalivši se na dragocjenoj donaciji knjiga, g. Cvitanić je kazao kako je to početak stvaranja klupske knjižnice koja će okupljati članove sa svrhom osmišljenog korištenja odmora i slobodnog vremena i potaknuti mlade da se okupljaju oko knjiga, a ne samo na društvenim mrežama.

Ravnateljica Slavicia Pavišić i knjižničarka Anđelka Miloš Srednje škole Brač iz Supetra zahvaljuju organizatorima na darovanim knjigama

Druga vrijedna donacija knjiga uručena je ravnateljici Slavici Pavišić i knjižničarki Anđelki Miloš Srednje škole Brač iz Supetra koje su se srdačno zahvalile organizatorima svjesne važnosti školskih knjižnica i značaja kvalitetnoga i aktualnoga knjižničnog fonda za izgradnju društva znanja. Knjige su, prilikom posjeta, darovane i Gradskoj knjižnici Supetar, a dio knjiga je namijenjen i ostalim školskim knjižnicama na otoku Braču.

  

Na posebnom osobnom angažmanu u akciji darivanja knjiga zahvaljujemo dr. Jošku Kaliliću iz Ogranka Matice hrvatske u Splitu, kolegicama Ingrid Čatić i Aniti Marušić iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu i Fabjanku Vrtlar iz Slobodne Dalmacije.

Vjerujemo da će darovane knjige dodatno obogatiti knjižnične zbirke Bračkih knjižnica i naći svoje čitatelje!

Odjeci naše akcije:

http://www.dalmacijanews.hr/…/kun8-ogranak-matice-hrvatske-…
http://dalmatinskiportal.hr/…/ogranak-matice-hrvatske…/36785
https://www.omh-split.hr/ogranak-matice-hrvatske-u-splitu-…/
https://www.facebook.com/…/Matica-hrvatska-Ogranak-u-Split…/
https://www.omh-split.hr/zbivanja/

 

 

Leave a Reply