10. 12. 2012.

Web radionica izrade knjižničnog portala

U sklopu aktivnosti Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara, Osječko – baranjske županije 6. prosinca 2012. održana je Web radionica izrade knjižničnog portala.

Organizirala ju je predsjednica podružnice OBŽ Irena Bando, a održala se u OŠ Jagode Truhelke u Osijeku, koja je pružila vrlo ugodno gostoprimstvo.

Nova iskustva usvajalo je dvadesetak školskih knjižničara iz Osijeka i drugih mjesta Osječko-baranjske županije, a voditelji edukacije bili su Nataša Mesić Muharemi i Tihomir Dunđerović koji su vrlo uspješno i profesionalno pokazali nazočnima kako izraditi samostalnu web stranicu školske knjižnice koja se može povezati s web stranicom škole, ukoliko se to želi.

Na radionici se naučilo kako dizajnirati stranicu, kako unijeti željene podatke, (tekstove, dokumente u wordu, fotografije, prezentacije) i na koji način se povezati s drugim stranicama i mjestima na webu.

Knjižničari su otišli zadovoljni i obogaćeni novim spoznajama koje će im poboljšati kvalitetu rada, olakšati prezentaciju svoga rada te ih povezati s drugim knjižničarima, informacijskim stručnjacima kao i ostalim korisnicima.

Galerija fotografija

Odgovori