21. 04. 2013.

Budućnost obrazovanja/ Tribina

Tribina Udruge za razvoj visokoga školstva “Universitas” organizira se u okviru 11. Festivala znanosti u Rijeci, a održat će se u ponedjeljak, 22. travnja, s početkom u 12:15 sati u Gradskoj vijećnici, Korzo 16.

Gost tribine bit će dr. sc. Boris Jokić, znanstveni suradnik, s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Moderatorica tribine bit će prof. dr. sc. Jasminka Ledić, predsjednica Udruge Universitas.

Kakav je smisao i vjerojatnost postojanja formalnog obrazovanja u budućnosti? Što je potrebno učiniti da formalno obrazovanje postane relevantnije? Hoće li nam u budućnosti uopće trebati škole? U izlaganju će se analizirati ideje o poželjnim osobinama pojedinca u promjenjivoj okolini koje formalno obrazovanje navodno treba razviti te sveprisutne ideje o važnosti usklađenosti obrazovanja i tržišta rada. Kroz empirijske spoznaje postavit će se pitanja o budućnosti hrvatskog obrazovanja.

Boris Jokić rođen je u Zagrebu 1976. godine. Diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao je i doktorirao na Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Zaposlen je kao znanstveni suradnik u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Kako je pohađao tri osnovne, dvije srednje škole na dva kontinenta, tri fakulteta u dvije države, ne čudi da je upravo obrazovanje fokus njegovog istraživačkog interesa. Smatra da znanstvene spoznaje trebaju služiti promjenama u obrazovanju, ali ne vjeruje da je to u Hrvatskoj moguće. Želio bi da se hrvatsko obrazovanje promjeni na način da svi koji su izravno i posredno povezani s njim postanu barem djelomično zadovoljni. Cijelo vrijeme smišlja kako to učiniti, ali uspjeha još uvijek nema. Usprkos svemu, ne predaje se.

Izvor: http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak-odozdo/buducnost-obrazovanja-tribina#news_view

 

Komentari su zatvoreni.