13. 06. 2013.

HKD – Čitaj mi!

U Hrvatskoj je pokrenuta prva nacionalna kampanja “Čitaj mi!”, posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanju “Čitaj mi!” provode Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod
pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Detalji i ciljevi kampanje dostupni su na mrežnim stranicama
http://www.citajmi.info/
Kampanja “Čitaj mi!” provodi se u Europskoj godini čitanja naglas koju je proglasila Europska organizacija za promicanje čitanja EU READ”
http://www.euread.com/
Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak predlažu da se u ovoj Europskoj godini čitanja naglas u okviru Mjeseca hrvatske knjige održi “Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. – 8. razreda”. Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola od 3. do 8. razreda u gradovima Republike Hrvatske. Finalno natjecanje u čitanju naglas održat će se na Interliberu. Cilj je ove akcije poticanje čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika i popularizacija knjige.
U privitku dostavljam Plan i pravila provođenja natjecanja u čitanju naglas, ocjenjivački listić za stručni žiri, plakat za natjecanje, te Izjavu o suglasnosti za roditelje i primjer priznanja za učenike.
Nadam se da Vam se akcija čini korisnom i poticajnom u razvoju čitalačkih navika kod djece osnovnoškolske dobi i da čete pozvati školske knjižničare da se odazovu i pomognu u pripremi zainteresiranih učenika za natjecanje u čitanju naglas u Mjesecu hrvatske knjige 2013. Nadamo se da će većina knjižničara pripremu/sudjelovanje s učenicima u natjecanju staviti u svoj plan i program rada za novu školsku godinu 2013./2014.

Srdačan pozdrav

Kristina Čunović, dipl. knjiž.
predsjednica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a
Gradska knjiznica “I.G. Kovačić” Karlovac

Lj. Šestića 1, Karlovac
047/ 412 377
kristina@gkka.hr

Pravila natjecanja – Čitanje naglas za interliber
Izjava o suglasnosti
Ocjenjivački listić
HKD130613 priznanje1mj
HKD130613 plakat pozivnica

Komentari su zatvoreni.