21. 09. 2019.

Maštajmo u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica!

 

Svakog listopada slavimo školske knjižnice!

Međunarodni mjesec školskih knjižnica (ISLM) prilika je za knjižničare širom svijeta da tijekom listopada odaberu dan, tjedan ili cijeli mjesec kako bi proslavili važnost školskih knjižnica i svega što one predstavljaju.

Tema Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica 2019. godine je Maštajmo, a temelji se na konferenciji IASL-a s temom Konvergencija – Osnaživanje – Transformacija: školske knjižnice. Ove godine pozivamo sudionike da razmisle i proslave vezu između knjige, čitanja te školskih knjižnica i mašte. Odabrali smo temu za koju vjerujemo da će biti dostupna svim našim sudionicima (u dobi od 3 do 20 godina). Pozivamo ih da proslave Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2019. sudjelujući u projektima i aktivnostima kako bi istražili i izrazili ovogodišnju temu. Nadamo se da će Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2019. biti predivno kreativna i maštovita svjetska proslava školske knjižnice.

Tim Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica pripremio je brojne aktivnosti u kojima biste mogli sudjelovati, a nesumnjivo ćete imati i vlastitih ideja kako najbolje iskoristiti ovo razdoblje u svojim knjižnicama. Pozivamo vas da se uključite bez obzira na veličinu vaše školske knjižnice.

U obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica mogu se uključiti svi, bilo da ste član IASL-a ili ne, tako da proširite riječ i počnite se pripremati za super provod ovog listopada! Sjetite se da možete podijeliti informacije i fotografije vaših aktivnosti u Mjesecu školskih knjižnica na stranici Što se radi u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica (What People are Doing for ISLM) koja će do listopada biti spremna za vaše uratke.

Ukoliko imate pitanja, javite se na celebrateschoollibraries@gmail.com.

Međunarodni tim čini grupa volontera koju je entuzijazam potaknuo da se priključi Organizacijskom odboru Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica koji je uvijek otvoren za nove članove. Pozivamo i Vas da nam se pridružite i unaprijed se veselimo radu s Vama na organizaciji uspješnog i zabavnog Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica.

 

Srdačan pozdrav,

Breege O’Brien, voditeljica projekta Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM-a)

Vaš tim Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica: Breege O’Brien (Irska), Sunita Malekar (Indija), Hosea Tokwe (Zimbabve), Chhavi Jain (Indija),  Abha Singh (Indija) Ms. Ramandeep (Indija) Seema Satti (Indija), i Inez Kinanthi (Indonezija).

Srpanj 2019.

Preuzeto sa https://iasl-online.org/advocacy/islm/index.html

tekst prevela: Jelena Šaban

Odgovori