06. 04. 2020.

Noć knjige 2020. – poziv za prijavu programa

 

Dragi prijatelji knjige,

Noć knjige 2020. namjeravali smo posvetiti temi promjene, nudeći vam pritom priliku da svoje planirane programe vezujete i uz knjige koje su kroz povijest mijenjale svijet. No promjena je zahvatila i nas koji smo o promjeni željeli govoriti. U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, ponukani smo ovogodišnju Noć knjige iznova osmisliti, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg.

Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. A mogućnosti su i dalje brojne – na razini akcija, natječaja, inicijativa, i njihova realizacija seže ponajprije u sferu virtualnog. Vrijeme koje je pred nama idealno je za druženje s knjigom i čitanje. Iskoristite stoga svoje online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažete kako bismo jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ.

Tema promjene i uz nju vezanih knjiga koje su mijenjale svijet i dalje nam je aktualna i izazovna. No ako vas je trenutna situacija ponukala da knjigu promišljate u nekom drugom kontekstu ili da na drugi način govorite o njezinoj ulozi i vrijednosti, potičemo vas da mašti date na volju.

Svoje programe i akcije u Noći knjige 2020. možete prijaviti do 23. travnja putem online prijavnice. Promidžbene materijale nećemo vam, kao prethodnih godina, slati poštom, već ćemo vam omogućiti da ih preuzmete iz rubrike Promo & Press na našoj mrežnoj stranici. 

 

Pozivamo vas i da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.

Zdravi nam bili!

Organizacijski odbor Noći knjige 2020.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Odgovori