22. 01. 2019.

Obavijest o pozitivnom stručnom mišljenju AZOO-a te odobrenju i podršci MZO-a za provođenje projekta Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici!

 

Temeljem prijedloga Hrvatske udruge školskih knjižničara, Podružnice Osječko-baranjske županije za  projekt Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici!, Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržalo je i odobrilo provođenje projekta u svim županijama Republike Hrvatske.

Naime, odobrenje MZO-a temelji se na stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje, koja ističe kvalitetno osmišljen prijedlog projekta koji se može uklopiti u program Knjižničnog odgoja i obrazovanja.

AZOO naglašava da je značaj projekta u mogućnosti poticanja čitanja, pisanja, kao i razvoja informacijske pismenosti, kreativnosti te stvaralačkog i procesnog istraživačkog učenja. Također,  AZOO ističe  vrijednost projekta u korištenju web-alata i suvremene računalne tehnologije te mogućnost multimedijskog poučavanja Knjižničnog odgoja i obrazovanja osnovanog na multidisciplinarnosti i kreativnoj prezentaciji raznih projekata realiziranih u školskim knjižnicama diljem zemlje.

Važnost provođenja projekta sagledava se u planiranju svih aktivnosti  projekta i navođenju istih u Školski kurikulum i Godišnji plan i program rada.

Ovom odlukom MZO i AZOO pozivamo škole da se uključe u projekt Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici!

https://stvarajmoekreativno.weebly.com/

Odobrenje MZO i AZOO Stvarajmo eKreativno

Odgovori