21. 04. 2013.

Održana 11. Skupština Hrvatske udruge školskih knjižničara

 

U ugodnom ozračju Hotela Olympia u Vodicama, uklapajući se u zgusnuti raspored jubilarne 25. Proljetne škole školskih knjižničara, 16. travnja, održana je 11. Skupština Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Zbog obilja tema za raspravu, ali i zbog želje za dostojnom promocijom dobitnica Nagrade Višnja Šeta, Skupština je ponovo održana u dva dijela, radnom i svečanom. Radni dio Skupštine je na dnevnom redu imao cijelu listu točaka, ali one ne bi zahtijevale puno vremena za raspravu i usvajanje da se na dnevnom redu nije našao prijedlog novog Statuta Udruge. S obzirom na značaj statuta za rad svake udruge i s obzirom na ovlasti Skupštine da jedino ona donosi tako značajne odluke, rasprava o novim rješenjima u Statutu je bila i primjerena i poželjna. Prijedlog novog statuta su članovi dobili na uvid i o njima nećemo ovdje raspravljati, komentirat ćemo samo one prijedloge koji su izneseni tek na sjednici Skupštine. U skladu sa zaključcima sastanka Upravnog odbora s predstavnicima Upravnih odbora podružnica, na skupštini je predloženo uvođenje predstavničkog sustava u radu Skupštine, prema kojem bi svaka podružnica u skladu s brojem članova imala proporcionalan broj zastupnika, tome bi se dodali i zastupnici članova koji nisu članovi podružnica izabrani po istom principu. U diskusiji koja je potom uslijedila, članovi su iznijeli bojazan da bi se time favorizirali oni koji imaju mogućnost dolaska na Proljetnu školu školskih knjižničara. Predloženo je da članovi imaju mogućnost opunomoćenja predstavnika na Skupštini, kao i uvođenje 15-minutnog odgađanja zasjedanja Skupštine u slučaju nedostatka kvoruma, nakon kojeg Skupština radi i legitimno donosi odluke s prisutnim brojem članova. Prijedlog je usvojen većinom glasova prisutnih članova. Na prijedlog članova povećan je i mandat predsjednika/ce, dopredsjednika/ca i članova/ca Upravnog odbora na četiri godine, što uz najviše dva mandata čini mogućih osam godina na tim funkcijama. Na kraju skupštine su izabrani i nedostajući članovi u tijelima upravljanja udruge: za dopredsjednicu Udruge izabrana je Korina Udina, a za članicu Nadzornog odbora izabrana je Ines Krušelj Vidas.

Svi dokumenti sa Skupštine bit će objavljeni na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara nakon ovjere zapisnika, a novi Statut nakon upisa promjena u Registru udruga.

ProljetnaVodice2013D27

U svečanom dijelu 11. skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara dodijeljene su Nagrade Višnja Šeta zaslužnim školskim knjižničarkama za 2012. Dobitnice Nagrade su Draženka Stančić, Ana Saulačić i Ines Krušelj Vidas. Izvješće o radu Povjerenstva za Nagradu Višnja Šeta podnijela je predsjednica Povjerenstva Korina Udina, prikazani su i kratki filmovi o dobitnicama.

Ozračje s proslave koja je uslijedila nakon dodjele nagrada dijelom je uhvaćeno u fotografijama. Prepuštamo vas lijepim trenutcima!

 

 

Fotografije s 11. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara – radni dio

 

Fotografije s 11. Skupštine Hrvatske udruge školskih knjižničara – svečani dio

 

Komentari su zatvoreni.