25. 06. 2013.

Otvoren sedmi Sajam dječje knjige, cijene niže i do 70 posto

Na ovogodišnjem, 7. sajmu dječje knjige koji se održava u prizemlju Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” u sklopu 53. MDF-a svoje je slikovnice i knjige za djecu izložilo deset hrvatskih nakladnika, a prodavat će se pocijenama nižim i do 70 posto. Sajam i ove godine prate izložbe, a ovaj put šibenskoj publici predstavlja se riječki slikar i ilustrator osebujnog i prepoznatljivog stila Saša Jantolek.

U galeriji knjižnice izloženo je 11 drvenih skulptura za koje je autor izmislio i kratke priče koje su objavljene u knjizi “Džekijeve priče”, a u kojoj je uz fotografije skulptura Jantolek napravio i ilustracije inspiriran računalnim grafikonima. Originalne crteže svojih ilustracija na sajmu je izložila i Andrea Petrlik-Huseinović, nagrađivana hrvatska ilustratorica koja je ilustrirala brojne slikovnice, a i sama je autorica pet slikovnica. Posjetitelji sajma na prvom katu knjižnice moći će razgledati i izložbu Knjiga-skulptura.

Riječ je o radovima desetero hrvatskih ilustratora koji donose svoje viđenje deset hrvatskih gradova, izložba je gostovala ovog proljeća na najpoznatijem europskom sajmu dječje knjige u Bologni. Sajam dječje knjige u Šibeniku bio bi nezamisliv bez radionice ‘U potrazi za blagom’ koja je ove godine okupila šezdesetak djece. U sklopu te radionice djeca će se upoznati i s procesom nastajanja knjige od prve ideje preko skice do rukopisa. Imat će prilike i vidjeti tiskarske arke, naučiti kako se savijaju u knjižni blok i kako se on umeće u korice, a otkrit će i kako nastaje digitalna knjiga. Uz Kašmira Huseinovića, osnivača i pokretača Sajma dječje knjige, s djecom će raditi i književnica Sanja Pilić.

MARIJA LONČAR

 

Izvor: http://urednik.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/213930/Default.aspx

 

Komentari su zatvoreni.