22. 04. 2013.

U Zagrebu se održava međunarodna konferencija o kvalitetnom obrazovanju za Rome

U ZAGREBU se po prvi puta održava međunarodna konferencija “Kvalitetno obrazovanje za Rome: Održivost obrazovne politike Desetljeća na europskoj razini”, povodom jednogodišnjeg predsjedanja Hrvatske Desetljećem za uključivanje Roma 2005. – 2015.

Riječ je o dvodnevnoj konferenciji na temu obrazovanja Roma, koju organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade.

Na konferenciji će se raspravljati o kvalitetnom obrazovanju za Rome u europskom kontekstu. Bit će predstavljeni primjeri dobre prakse praćenja i prikupljanja relevantnih podataka za inkluziju Roma u obrazovanju. Također, bit će riječi o radu u zajednici kao preduvjetu kvalitetnog obrazovanja Roma te iskoristivosti fondova Europske unije u području obrazovanja. Posebna rasprava vodit će se na temu statusa romskoga jezika u obrazovanju.

Uz predstavnike ministarstava odnosno vlada zemalja članica Desetljeća, u radu konferencije sudjelovat će predstavnici međunarodnih institucija, romske zajednice, stručnjaci i promicatelji inkluzivne politike za Rome.

Najavljeni su gosti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Španjolske.

 

Media Servis, 22.4.2013.

 

Komentari su zatvoreni.