29. 04. 2021.

Umjesto pogovora

Kad se već zanimanje u životu ne može zaobići, tada je najbolje odabrati ono koje ćeš moći najviše voljeti. Odabereš li takovo zanimanje  ̶  tvoj rad postat će igra. A igra, zar ne, ne može nikad zamoriti…

Umjesto pogovora, Zvonimir Balog

S velikom tugom javljamo da je, nakon teške bolesti, preminula naša dugogodišnja kolegica Jadranka Groza.

Skoro cijeli radni vijek provela je radeći u Osnovnoj školi Braća Bobetko u Sisku kao stručna suradnica knjižničarka i stekla zvanje savjetnice. Upornim radom obnovila je potpuno spaljenu knjižnicu što smatra jednim od svojih većih uspjeha.

Koliko je važno zagovarati struku, pokazuje njen doprinos radu strukovnih udruga. Članica je Hrvatske udruge školskih knjižničara od njenog osnutka, članica Upravnog odbora i dobitnica Nagrade Višnja Šeta već 2009. godine. U dva mandata bila je predsjednica Sekcije za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva, članica Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Petnaest godina prenosila je svoje znanje i aktivizam kao voditeljica Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Sisačko-moslavačke županije.

Pamtit ćemo je kao aktivnog sudionika i kroničara Proljetnih škola školskih knjižničara:

Uz stručno usavršavanje jednako važno bilo je i međusobno upoznavanje knjižničara iz cijele zemlje pa i šire, razmjena mišljenja, prijateljstva i iskustva koje smo godinama stjecali na Školama.

Pamtit ćemo je kao dragog i iskrenog, brižnog sugovornika, kao nekoga tko je odgovorno i s ljubavlju odabrao biti školski knjižničar.

 

Posljednji ispraćaj održat će u petak, 30. travnja 2021. u 13 sati na Groblju Viktorovac u Sisku.

Odgovori