13. 03. 2019.

Noć knjige 2019. u školskim knjižnicama

 

Dragi prijatelji knjige, dragi školski knjižničari,

budući da nam Noć knjige 2019. pada u vrijeme školskih praznika, za školske knjižnice i njihove korisnike pripremamo poseban program ovog knjižnog šušura.

Ove godine značajne rođendane slave naši najdraži likovi i heroji: prošlo je 180 godina od objavljivanja romana Junak našeg doba, 90 godina od prve pojave Popaja, 80 je godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja Alana Forda

Pozivamo vas, potaknite vaše učenike na razmišljanje o njihovim omiljenim likovima i razlozima zašto su im dragi, kako bi zajedno s njima ili s njihovim moćima promijenili svijet.

Njihove priče i stripove o omiljenim junacima možete poslati na natječaj Koji si ti lik?!a videouratke učenika za objavu na novootvorenom BookTube kanalu Noći knjige možete slati cijele godine prema uputama Postani Booktuber! Prije toga, nemojte zaboraviti ispuniti obrazac prijave na našim mrežnim stranicama.

Natječaj Koji si ti lik?! otvoren je do 7. travnja, a rezultati će biti objavljeni 15. travnja na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara i Noći knjige.

Proglašenje pobjednika natječaja održat će se na otvorenju ovogodišnje manifestacije Noći knjige, u utorak, 23. travnja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Ako želite prijaviti program svoje školske knjižnice u Noći knjige 2019., možete to učiniti od 11. do 29. ožujka 2019. putem prijavnice na mrežnim stranicama Noći knjige.

Prijavljuju se isključivo programi koji se održavaju 23. travnja 2019. Ako niste u mogućnosti uključiti se u manifestaciju događanjem 23. travnja niti prijavom u natječaj „Koji si ti lik?!“, a predvidjeli ste program povodom Noći knjige, javite na adresu e-pošte nocknjige@nocknjige.hr do 29. ožujka.

 

Likovi Noći knjige 2019.: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

 

Natječaj Koji si ti lik?!
Postani Booktuber!

Obrazac natječaja Koji si ti lik?!

 

                                                  

nocknjige@nocknjige.hr   husk@husk.hr

Facebook Noći knjige   Facebook HUŠK-a

 

 

 

 

Odgovori