11. 09. 2017.

Poziv na sedmi samostalni stručni skup – Susret znanja na susretištu rijeka

 

Hrvatska udruga školskih knjižničara organizira svoj sedmi samostalni Stručni skup pod nazivom Susret znanja na susretištu rijeka, koji će se ove godine održati 20. i 21. listopada u Karlovcu, u Hotelu Korana Srakovčić i Slatkovodnom akvariju Aquatika.

Skup se održava  povodom obilježavanja Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica. Namijenjen je školskim knjižničarima Republike Hrvatske i stručnjacima koji se bave školskim knjižničarstvom, ima razinu državnoga skupa i svim sudionicima izdaju se potvrde o sudjelovanju.

Naziv Skupa je Susret znanja na susretištu rijeka, a cilj mu je razmotriti ulogu školskih knjižnica i knjižničara u podučavanju prirodnih znanosti. Pristup temi bit će kritički usmjeren i konstruktivan, a predavači će biti ugledna imena s naših sveučilišta  te kulturnih i znanstvenih ustanova.

Ova tema zaokuplja nas godinama i  svjesni smo  koliko je, za kvalitetnu potporu odgojno-obrazovnome procesu, bitna potpora školskoga knjižničara i školske knjižnice, i to u  svim područjima znanja. Nedavno pokrenute rasprave o „zapostavljenosti“ prirodnih znanosti u našemu obrazovnom sustavu  samo su dodatno aktualizirale  ovu temu.  Na Skupu u Karlovcu bit će riječi o multidisciplinarnom pristupu prirodnim znanostima u našemu obrazovnom sustavu. Pokušat ćemo saznati kakav je odnos prema  prirodoslovnoj grupi predmeta u našemu društvu i obrazovnome sustavu,  kakvo je društveno okruženje potrebno za pomak u kvaliteti obrazovanja i, povrh svega, kakva je uloga školskih knjižničara i školskih knjižnica u svim tim procesima. Stoga će predavači na našemu Skupu biti ugledni sociolozi, pedagozi, predstavnici ministarstava, ugledna imena iz državnih ureda i neprofitnih ustanova  i, naravno, ugledni školski knjižničari!

Primjereno temi koja se bavi susretom znanja, Stručni skup održava se u Karlovcu, na susretištu rijeka! Predavanja prvoga dana Skupa održat će se na obali jedne od tih rijeka, u kongresnoj dvorani Hotela Korana i centru Aquatika. Nakon stručnoga dijela, u večernjim satima  održat će se  i zanimljiv kulturni program i druženje.

Drugi dan nastavljamo s iskustvima dobre prakse na mjestu zbivanja: posjetit ćemo školsku knjižnicu Ekonomsko-turističke škole Karlovac, a domaćica će nam biti knjižničarka Draženka Polović. U nastavku šetnje Karlovačkom županijom zaustavit ćemo se na ulicama slavnoga Ozlja, posjetiti Gradsku knjižnicu, a potom i  zaviriti u tajne, jedne od najstarijih i najljepših hidroelektrana u Hrvatskoj,  poznate „Munjare“… Šetnja će završiti druženjem na nadmorskoj visini od 350 metara, uz mirise i okuse domaćih specijaliteta u restoranu Petrova klet na imanju Srce prirode.

Imajući u vidu materijalnu situaciju u školama i otežane uvjete slanja djelatnika na državne skupove i višednevna stručna usavršavanja,  Stručni skup osmislili smo  tako da se u kratko vrijeme  i uz najmanje troškove dobije zaista kvalitetan i informativan sadržaj, primjenjiv u svakodnevnome radu.

Smještaj s prilagođenim cijenama dogovoren je u Hotelu Korana u Karlovcu.

Vjerujemo da ove prirodne ljepote  i kvalitetan sadržaj našega Skupa obećavaju bogatu jesen!

Očekujemo Vas u Karlovcu!

Organizacijski odbor Skupa: Gordana Šutej, Kristina Čunović, Ana Sudarević, Đurđa Ivković-Macut, Vedran Škarica, Anita Tufekčić i Vanja Jurilj

Program Skupa
Pismo ravnatelju
Prijava na Skup
Smještaj s povlaštenim cijenama

      

 

 

Odgovori