03. 06. 2014.

Školska knjižnica u Gunji – prije i nakon poplave

NAKON POPLAVE…

Školska knjižnica Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji bila je smještena u prizemlju koje je u poplavi najviše stradalo… voda se još uvijek nije povukla – na današnji dan knjižnica je već 20 dana pod vodom… kompletan inventar zajedno sa knjigama moći ćemo jedino otpisati…

Ovakvo je bilo stanje u školskoj knjižnici u Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ dok nije poplavljena…

 

PROŠLOST I STANJE PRIJE POPLAVE

Školska se knjižnica prostirala na 50m2. Prostor knjižnice nije bio u skladu s postojećim Standardom za školske knjižnice (Narodne novine broj 34/ 2000.) – ne zadovoljava svojom veličinom. Knjižnica je imala 18 čitalačkih mjesta, broj mjesta varirao je iz mjeseca u mjesec jer smo stolić i stolice dobili iz vrtića. Od namještaja knjižnica je imala jednostrane i dvostrane police za knjige, pult za posudbu knjižnične građe, ormar za AV građu, stolove i stolice i panoe za izložbe. Namještaj je bio u dobrom stanju i odgovarao u funkcionalnom smislu. Od tehničke opreme knjižnica je posjedovala 1 računalo (laptop) i pisač. Bila je spojena na Internet.

Knjižnični fond sastojao se od 3.873 knjige, 4 naslova časopisa i novina (nije zadovoljavao važeći Standard za školske knjižnice) i 34 jedinice AV građe. Knjige su bile stručno obrađene, složene na policama u skladu s pravilima struke. Knjižnični fond bio je smješten u slobodnom pristupu i zatvorenom ormaru. Za obradu knjižnične građe koristili smo program METEL WIN.

 

 

Anita Tufekčić, knjižničarka u OŠ „Antun i Stjepan Radić“, Gunja

Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji nakon poplave

Školska knjižnica Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji prije poplave

Odgovori