19. 06. 2020.

Knjižna booka nije utihnula!

Šesta po redu Knjižna booka održat će se u prostoru Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnicu u Zagrebu, Starčevićev trg 4, 29. lipnja od 12 do 15 sati!

Svečanost knjige i čitanja, kojom inače obilježavamo Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan, ove će se godine iznimno održati krajem lipnja, nakon nastavne godine, u malo izmijenjenom obliku i u drugom prostoru. S obzirom na ovogodišnje izvanredne okolnosti željeli smo ipak upriličiti svečanu dodjelu nagrada sudionicima naših natječaja.

Za sudjelovanje u svečanosti uvijek imamo dobar odaziv, ali odaziv na ovogodišnji literarni natječaj Kanižajada Limačijada i Posadi priču!koji je održan u okviru aktivnosti obilježavanja Noći knjige, nadmašili su sva očekivanja.

Na natječaj Kanižajada Limačijada stiglo je preko 230 radova iz cijele Hrvatske, a zainteresirali smo i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu! Na natječaj Posadi priču! u samo 14 dana trajanja stiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola.

Osim brojnosti, oduševljava i kvaliteta radova, a naročito ohrabruje veliki broj uspješnih radova na narječjima hrvatskoga jezika.

Ovo je i peta obljetnica nacionalnog natječaja Stvarajmo eKreativno! realiziranog u sklopu projekta Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije koji promovira knjigu i čitanje povezujući ih s novim medijima i mrežnim alatima.

Smatramo da je ovako veliki odaziv sudionika pokazatelj kako mladi nisu izgubili zanimanje za čitanje, pisanje, hrvatski jezik, kulturu i stvaralaštvo!

Pozivamo sve nagrađene učenike i njihove učitelje, mentore, školske knjižničare, roditelje, ravnatelje škola da nam se pridruže u svečanosti knjige i čitanja!

Hrvatska udruga školskih knjižničara, kao organizator događaja, poduzima sve potrebne radnje kako bi svim sudionicima osigurala kvalitetan program uz poštivanje preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. S time u skladu, molimo vas da popunite obrazac prijave kako bismo imali sve potrebne podatke o svim sudionicima i kako bismo mogli napraviti iscrpni plan događanja.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, molimo vas da pratite dnevne vijesti kao i povezane informacije na mrežnim stranicama Hrvatske udruge školskih knjižničara. U slučaju bilo kakvih promjena ili potrebe za iscrpnijim uputama, svakako ćemo vas obavijestiti.

Radujemo se i nadamo susretu 29. lipnja u Zagrebu!

Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara

Pozivnica na šestu Knjižnu booku

Odgovori