31. 05. 2021.

Knjižna booka pred vratima!

 

Poštovani i dragi ljubitelji knjige i čitanja,

javljamo vam da će se sedma po redu Knjižna booka održati 10. lipnja s početkom u 12 sati u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu!

 

O programu i sudionicima

Svečanost knjige i čitanja, kojom inače obilježavamo Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan, održat će se 10. lipnja s početkom u 12 sati. Procijenili smo da su trenutne epidemiološke mjere relativno povoljne, a s obzirom da smo se prošle godine susreli s još težim izazovima, spremni smo i ovogodišnju Knjižnu booku održati u kombinaciji stvarnog i virtualnog.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za tri naša ovogodišnja natječaja: literarne natječaje Kanižajada Limačijada i Ljekovita lektira (u suradnji s Noći knjige) i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! (u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije).

Nagrade i pohvale učenicima i mentorima koje ne bude moguće dodijeliti uživo, bit će poslane poštom.

Sve vas koji ste bili vrijedni ove godine i sa svojim ste učenicima pripremili neki program koji biste rado s nama podijelili na bilo koji način: nastupom uživo, radovima na izložbi, snimkom nastupa, audio i/ili videosnimkom, molimo ispunite što prije Tablicu za prijavu sudjelovanja!

Načini sudjelovanja

Sudionike programa koji mogu doći na Knjižnu booku molimo da popune obrazac Prijava − Knjižna booka 2021.

Cijeli program bit će snimljen, a dobitnici nagrada i svi oni koji ne mogu sudjelovati u programu uživo, mogu svoje priloge snimiti i poslati na e-adresu knjizna.booka@husk.hr. Materijal treba snimiti u rezoluciji 1920 x 1080 (u omjeru 16:9), tj. FHD ili Full HD. Većina mobitela trebala bi imati tu opciju (poželjno 30 FPS, ali nije nužno).

Snimljeni materijal bit će uvršten u program svečanosti.

Poštivanje epidemioloških mjera pri održavanju svečanosti

Hrvatska udruga školskih knjižničara, kao organizator događaja, poduzima sve potrebne radnje kako bi svim sudionicima osigurala kvalitetan program uz pridržavanje važećih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Od propisanih mjera koje poduzimamo kao organizatori izdvajamo:

  • osiguranje dezinfekcije i maski (maske su neophodne za sve sudionike osim za izvođače programa za vrijeme trajanja izvođenja)
  • osiguranje rasporeda i propisanoga razmaka od 2 metra među gledateljima
  • sigurnu udaljenost govornika od gledatelja
  • dezinfekciju mikrofona i govornice iza svakog govornika/izvođača i evidenciju sudionika.

Zbog važnosti zaštite svih sudionika, molimo vas pažljivo pročitajte cijeli dokument uputa, a naročito dio koji se odnosi na upute za sudionike (mjerenje temperature, odustajanje od dolaska u slučaju simptoma bolesti i/ili kontakta s osobom zaraženom virusom COVID 19 u zadnjih 14 dana).

 

Organizacijski odbor Knjižne booke
Vanja Jurilj, Bojana Beata Doko, Jadranka Jurić, Anica Tkalčević, Jerko Stare i Goranka Braim Vlahović

Odgovori