17. 04. 2020.

Naputak za rad hrvatskih knjižnica – s posebnim osvrtom na rad narodnih i školskih knjižnica za vrijeme pandemije bolesti COVID-19

Hrvatsko knjižnično vijeće, na sjednici održanoj 16. travnja 2020. godine, usvojilo je Naputak za rad hrvatskih knjižnica, s posebnim osvrtom na rad narodnih i školskih knjižnica za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.

 

Poštovani kolege i kolegice, školski knjižničari i knjižničarke,

na sjednici Hrvatskoga knjižničnoga vijeća održanoj 16. travnja 2020. godine usvojen je Naputak za rad hrvatskih knjižnica – s posebnim osvrtom na rad narodnih i školskih knjižnica za vrijeme pandemije bolesti COVID-19. Naputak je nastao u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Hrvatske udruge školskih knjižničara (dio koji se odnosi na školske knjižnice).

Pozivamo vas da Naputak pažljivo iščitate i koristite za vaš dalji rad. Molimo vas da obratite pozornost na omogućavanje pristupa stručnim suradnicima knjižničarima e-zbornicama i e-učionicama, kao i dobivanje administrativnih ovlasti za uređenje mrežnih stranica svojih škola koje uključuju i mrežne stranice školskih knjižnica. Na taj način osigurana je vidljivost rada stručnih suradnika knjižničara i u odgojno-obrazovnom radu i u javnom životu škola.

Naputak je poslan ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj!

Naputak za rad knjižnica za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.

 

 

 

 

Odgovori