02. 04. 2022.

Rezultati natječaja Fotkaj se s knjigom

Povodom današnjeg Međunarodnog dana dječje knjige objavljujemo nagrađene učenike 1. fotografskog natječaja Fotkaj se s knjigom!

Na natječaj u organizaciji Podružnice Hrvatske udruge školskih knjižničara Istarske županije i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara pristigle su ukupno 53 fotografije, od čega je 39 radova učenika osnovnih škola i 14 radova učenika srednjih škola. Ukupno je sudjelovalo 29 škola, 21 osnovnih i 8 srednjih.

Članice povjerenstva Andrea Pavlović (Gradska knjižnica i čitaonica Pula – Dječja knjižnica Pula), Iva Ciceran (Gradska knjižnica Pazin), Barbara Fornažar (Flash studio Pula) i Dragica Pršo (Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije i istarska podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara) izabrale su po tri najbolje fotografije u tri kategorije, a njihovi autori će biti nagrađeni. Jednoglasno su odlučile pohvaliti i još nekoliko fotografija da bi motivirale učenike za daljnji rad.

1. – 4. razred osnovne škole:

  1. Gabrijel Šturman, OŠ Jurja Dobrile, Rovinj – SE Juraj Dobrila, Rovigno
  2. Andrija Komšo i Ana Marija Buršić, OŠ Kaštanjer, Pula
  3. Marta Prusić, OŠ ivan Goran Kovačić, Čepić

5. – 8. razred osnovne škole

  1. Eva Žufić, OŠ Petra Studenca, Kanfanar
  2. Paola Spada, OŠ Centar, Pula
  3. Avantasia Butković, OŠ Jure Filipovića, Barban

1. – 4. razred srednje škole

  1. Bojana Vrbljanac, Strukovna škola Pula
  2. Arijana Radovan, Nicole Martinović, Laura Lovrić, Emili Serblin, Mateo Gaši i Anteo Kajinić, Pazinski kolegij – klasična gimnazija
  3. Nola Božić, Srednja škola Zvane Črnje, Rovinj

Program je organiziran u povodu Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja. Izložba fotografija pristiglih na 1. fotografski natječaj Fotkaj se s knjigom bit će svečano otvorena u ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine u 18 sati u dvorani Središnje knjižnice Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a zahvaljujući sponzoru Flash studiju Pula bit će predstavljene sve pristigle fotografije.

Hvala svima na sudjelovanju i pozivamo vas na otvorenje izložbe!

Jelena Paić i Dragica Pršo

Odgovori